Ρωσία

Αρκτική 2024! Εντολή Πούτιν στον Σόιγκου για ολοκληρωμένο εκσυγχρονισμό των στρατοπέδων στο Μούρμανσκ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου να διασφαλίσει τον συνολικό εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών στρατοπέδων στην περιοχή του Μούρμανσκ μέχρι το 2024.

«Σχετικά με την πρόταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη της στεγαστικής και κοινωνικής δομής των ZATO στην περιοχή της Αρκτικής. Με άλλα λόγια, στρατόπεδα και βάσεις όπου μένουν οι στρατιωτικοί και οι οικογένειές μας και τα παιδιά τους. Ζητώ από την κυβέρνηση και τον υπουργό Άμυνας να πάρουν αυτό το θέμα υπό έλεγχο. Συμπεριλαμβανομένου, έως το 2024, για τη διασφάλιση ενός ολοκληρωμένου εκσυγχρονισμού των υποδομών, της ενέργειας και των κοινωνικών εγκαταστάσεων του ZATO της περιοχής του Μούρμανσκ, της κύριας περιοχής του Βόρειου Στόλου», είπε ο Πρόεδρος, κλείνοντας τη συνάντηση για την ανάπτυξη της Ρωσικής Αρκτικής ζώνης.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσθεσε ότι αυτό το έργο θα πρέπει να συνεχιστεί σε άλλες περιοχές της Αρκτικής με τη βοήθεια και τη συμμετοχή των αρχηγών τους.

Ο Πούτιν τόνισε συγκεκριμένα ότι, παράλληλα με την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων κοινωνικής υποδομής, όπως νηπιαγωγεία, σχολεία, ιατρικά και πολιτιστικά ιδρύματα, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας εκεί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, αυτό το καθήκον σχετίζεται άμεσα με την ευημερία των οικογενειών των Ρώσων στρατιωτικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ