Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Μεντβέντεφ με ανοιχτά χαρτιά : Το σχέδιο Πούτιν είναι η δημιουργία της Ευρασίας που θα εκτείνεται από τη Λισαβόνα έως το Βλαδιβοστόκ

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας,  προέβη  σε δήλωση  αναφορικά με τους στόχους του  Πούτιν λέγοντας:

"Καθώς η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει περάσει τον πρώτο μήνα της, η σαφής απάντηση για τον κύριο σκοπό του Πούτιν ήρθε από το δεξί του χέρι και τον προκάτοχό του, τον πρώην πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ, στο μήνυμα που μοιράστηκε χθες το βράδυ στον λογαριασμό του στο Telefgram, τόνισε ότι ο Πούτιν ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία για να φέρει την ειρήνη στη χώρα.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η «ρωσική εχθρότητα» ξεκίνησε στην Ουκρανία, ειδικά μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, και κατηγόρησε «Ναζί, δολοφόνους και συνεργάτες» για αυτή την κατάσταση.

Ο Μεντβέντεφ υποστήριξε ότι αυτός είναι ο λόγος που ο Πούτιν ξεκίνησε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» τον Φεβρουάριο για να «αφοπλίσει» και να «απο-ναζιστικοποιήσει» τη χώρα.

Ο μεγαλύτερος στόχος μας 

Ο Μεντβέντεφ συνέχισε λέγοντας: «Στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε ένα μέλλον που θα φέρει ειρήνη σε όλους, ιδιαίτερα στους Ουκρανούς, και τελικά μια Ευρασία που εκτείνεται από τη Λισαβόνα έως το Βλαδιβοστόκ».

Δυτικοί παρατηρητές περιγράφουν την εισβολή ως την προσπάθεια του Πούτιν να ξαναγράψει το πλαίσιο ασφαλείας της Ευρώπης στη μεταψυχροπολεμική εποχή. Προηγουμένως, κορυφαία στρατιωτικά στελέχη είχαν υποστηρίξει ότι οι απόπειρες εισβολής του Πούτιν δεν θα περιοριστούν στην Ουκρανία.

Η Ρωσική Αυτοκρατορία

Οι δηλώσεις αυτές του Μεντβέντεφ είχαν ανάλογη επίδραση στη διεθνή κοινή γνώμη. Πολλοί είπαν ότι ο Μεντβέντεφ υπαινίχθηκε την ίδρυση «μιας Ρωσικής Αυτοκρατορίας που εκτείνεται από τη Λισαβόνα έως το Βλαδιβοστόκ".

Επισημάνσεις

Η  παραπάνω δήλωση του Μεντβέντεφ ήρθε, αφού ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα προχωρήσει προς το Ντονμπάς τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Ρωσία ήθελε να δημιουργήσει μια χερσαία γέφυρα μεταξύ της Ουκρανίας και της Κριμαίας, την οποία  προσάρτησε.

Νωρίτερα, ο Γουέσλι Κλαρκ, πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ και ο εξόριστος Ρώσος ολιγάρχης Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, είπαν  ότι το επόμενο βήμα του Πούτιν στον πόλεμό του στην Ουκρανία θα μπορούσε να είναι μια εισβολή στα κράτη της Βαλτικής Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι είπε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είναι «σε πόλεμο με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ».

Είπε στο CNN: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι, στο μυαλό του, ο Πούτιν είναι σε πόλεμο όχι με την Ουκρανία, είναι σε πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.

«Το είπε αυτό περισσότερες από μία φορές».

Ο Χοντορκόφσκι είπε ότι τα «παπαγαλάκια» του Πούτιν έχουν ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζουν τη Ρωσία για μια επίθεση στις χώρες του ΝΑΤΟ.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι, εάν ο Πούτιν αποφασίσει ότι κέρδισε στην Ουκρανία, ότι τα επόμενα θύματα θα είναι οι χώρες της Βαλτικής».

Ο Χοντορκόφσκι φυλακίστηκε για μια δεκαετία από τα ρωσικά δικαστήρια με «πολιτικές κατηγορίες» Από την απελευθέρωσή του το 2013, ήταν επικριτής του καθεστώτος του Πούτιν, όπως αναφέρει το Business Insider.

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Στην ζωή είναι άλλο το επιθυμητό και άλλο το πραγματοποιήσιμο. Ωστόσο οι επιθυμίες μας είναι εκείνες που μας ωθούν στο να προσπαθήσουμε να τις υλοποιήσουμε

Εν προκειμένω εάν αποδεχθούμε τα όσα υποστηρίζει ο Μεντβέντεφ για το όραμα του Πούτιν, δηλαδή  για την ίδρυση μιας Ρωσικής Αυτοκρατορίας που  θα εκτείνεται από τη Λισαβόνα έως το Βλαδιβοστόκ, τότε έχουν βάση τα λεγόμενα τόσο του Γουέσλι Κλαρκ, πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ και του εξόριστου Ρώσου ολιγάρχη Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ότι ο επόμενος στόχος του Ρώσου Προέδρου είναι οι χώρες της Βαλτικής

Ωστόσο  η ύπαρξη του ΝΑΤΟ και οι εγγυήσεις περί συλλογικής άμυνας αναμένουμε να αποτελέσουν τροχοπέδι στα μεγαλεπήβολα σχέδια του Πούτιν

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ