Ρωσία

Σοκάρει Γερμανός πράκτορας: ''Ο Πούτιν θα προσπαθήσει να σκοτώσει τον Ζελένσκι- Τον κυνηγούν υπόγεια στο Κίεβο''

Η κατάσταση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζει να επιδεινώνεται δραματικά. Εμπειρογνώμονες του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών είναι βέβαιοι ότι ο Πούτιν θα προσπαθήσει να σκοτώσει τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Χτυπούν την πρωτεύουσα. «Τον κυνηγούν υπόγεια στο Κίεβο», είπε ο πρώην πράκτορας των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών (BND) Γκέρχαρντ Κόνραντ στο FOCUS Online.

Ο δεσποτικός Πούτιν ρίχνει ρουκέτες στην πόλη των εκατομμυρίων κατοίκων από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες Παρασκευή. Βαριά τεθωρακισμένοι σχηματισμοί πλησίαζαν τη μητρόπολη με τους σχεδόν τρία εκατομμύρια κατοίκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ ο κόσμος έχει μείνει με το στόμα ανοιχτό και ζει με τρόμο τις εξελίξεις, διαπιστώνει ότι ο Ρώσος ηγεμόνας με το παλιό σοβιετικό στυλ, θέλει τώρα να καταπιεί ένα κυρίαρχο, ελεύθερο κράτος με μια στρατιωτική εισβολή καθώς η κατάσταση στην ουκρανική πρωτεύουσα χειροτερεύει δραματικά λεπτό προς λεπτό.

Ο ηγεμόνας της Μόσχας δεν διεξάγει άμεσο πόλεμο κατά του πληθυσμού, συμφωνούν κορυφαίοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, παρά τη φρίκη της εισβολής.

«Θα προσπαθήσει να σκοτώσει τον Ζελένσκι»

Ο Πούτιν θέλει να καταλάβει τη χώρα και να την ενσωματώσει στη Ρωσία, γι’ αυτό χρειάζεται τους Ουκρανούς, που είναι «Ρώσοι» γι’ αυτόν, παρόλο που οι ίδιοι δεν συμφωνούν.

Υπάρχει όμως μια εξαίρεση που θα μπορούσε να έχει τραγικό συμβολικό αποτέλεσμα:

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, 44 ετών, είναι παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών – και πρόεδρος της Ουκρανίας. Ο ελβετός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Αλμπερτ Στάχελ δεν έχει καμία αμφιβολία:

«Ο Πούτιν θα προσπαθήσει να σκοτώσει τον Ζελένσκι. Η εξάλειψη της πολιτικής ηγεσίας είναι μέρος του εκφοβισμού του ουκρανικού λαού», δηλώνει στο FOCUS Online.

Οι ειδικοί είναι επίσης βέβαιοι ότι το κυνήγι του Πούτιν για τον Ζελένσκι είναι πιθανό να εξελιχθεί σε ένα ιδιαίτερα σκοτεινό κεφάλαιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Δεν ξέρω για πόσο θα ζω»

Ηταν ο ίδιος ο Ζελένσκι που, σε τηλεφωνική συνομιλία την ημέρα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, είπε στον αυστριακό καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ (ÖVP) ότι του μιλάει από μια χώρα «όπου δεν ξέρει πλέον πόσο καιρό θα υπάρχει και επικοινωνεί ως πρόεδρος χωρίς να ξέρει πόσο ακόμα θα βρίσκεται στη ζωή».

Σε εμφάνισή του σε βίντεο μπροστά από ανοιχτό πράσινο τοίχο που γράφει «Πρόεδρος της Ουκρανίας» (κεντρική φωτογραφία, επάνω), ο 44χρονος, φορώντας πράσινο πουλόβερ, εξήγησε: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο εχθρός με έβαλε στον στόχο νούμερο 1, και την οικογένειά μου νούμερο 2».

Την ίδια στιγμή, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι δεν θα εγκαταλείψει το Κίεβο. Σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης, ο πρώην τηλεοπτικός κωμικός και πτυχιούχος νομικής, ο οποίος εξελέγη 6ος πρόεδρος της Ουκρανίας τον Μάιο του 2019, κρύβεται σε μυστική τοποθεσία σε καταφύγιο κάπου στο Κίεβο.

Αλλά πόσο καιρό μπορεί να κρύβεται ο Ζελένσκι στο Κίεβο; Ο Γκέρχαρντ Κόνραντ, μέχρι πρόσφατα κορυφαίος πράκτορας της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND), πιστεύει επίσης ότι είναι πολύ πιθανό ο Πούτιν να προσπαθήσει να εξαλείψει τον ουκρανό πρόεδρο.

«Ενας ουκρανός πρόεδρος που, ως θαρραλέος ηγέτης οργανώνει αντίσταση ενάντια στη ρωσική κατοχή δεν είναι επιθυμητή επιλογή από την άποψη του Κρεμλίνου.

»Επομένως, από την οπτική γωνία του Πούτιν, η εξάλειψη του Ζελένσκι θα ήταν απλώς μια “πρακτική λύση”», εξηγεί ο ειδικός των μυστικών υπηρεσιών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν υπάρχει πλέον γυρισμός! Oι Τούρκοι θεωρούν ότι “είναι σειρά του Ισραήλ και όχι της Τουρκίας μετά την επικείμενη καταστροφή του Ιράν”

Η Τουρκία κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ικανούς να πλήξουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά-Το...