Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Πούτιν προς ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις: Κάντε πραξικόπημα, έχετε για κυβέρνηση "συμμορία τοξικομανών & νεοναζί"

Κι ενώ νωρίτερα δήλωνε "είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με την Ουκρανία σε υψηλό επίπεδο", ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να κάνουν πραξικόπημα στην Ουκρανία και χαρακτήρισε την κυβέρνησή της "συμμορία τοξικομανών"

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είπε ότι δεν περίμενε συμφωνίες με τις ουκρανικές αρχές.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Κρεμλίνου μίλησε εξαιρετικά υποτιμητικά για την ηγεσία του Κιέβου και κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ουκρανία.

"Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας. Φαίνεται ότι θα είναι πιο εύκολο για εμάς να συνεννοηθούμε μαζί σας παρά με αυτή τη συμμορία τοξικομανών και νεοναζί, που εγκαταστάθηκαν στο Κίεβο και πήραν όμηρο ολόκληρο τον ουκρανικό λαό", είπε ο Πούτιν. , απευθυνόμενος στον ουκρανικό στρατό.

Όσον αφορά την πορεία της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο Πούτιν είπε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες «εκτελούν επιτυχώς το καθήκον της προστασίας του λαού μας και της πατρίδας μας».

Ο Πούτιν ζήτησε από τις ουκρανικές αρχές να αναγνωρίσουν την Κριμαία ως μέρος της Ρωσίας και να εγκαταλείψουν την ιδέα της ένταξης στο ΝΑΤΟ, δηλαδή να επιβεβαιώσουν το ουδέτερο καθεστώς τους εκτός μπλοκ. Αυτά τα αιτήματα εκφράστηκαν σήμερα σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Όπως ανέφερε η Russkaya Vesna, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία ήταν έτοιμη για ουδέτερο καθεστώς και ζήτησε διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα. Στη Μόσχα, αυτή η πρόταση δεν απορρίφθηκε εντελώς, αλλά σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την άποψή του για τις προοπτικές συναντήσεων και διαπραγματεύσεων κι η Ρωσία μπορεί να διαπραγματευτεί με τις ουκρανικές αρχές μόνο εάν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Στο μεταξύ η Ρωσία κοινοποίησε στην Ουκρανία τη συγκατάθεσή της για την οργάνωση διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου. Ακούστηκε η Βαρσοβία ως έδαφος κοινής αποδοχής αλλά δεν υπήρξαν περαιτέρω πληροφορίες. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ