Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Πολεμικές ιαχές! Σε ετοιμότητα ο ρωσικός στρατός της Νότιας περιφέρειας-Ρωσικά υποβρύχια “σαρώνουν” την Μαύρη Θάλασσα

Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκε ολόκληρη η νότια περιφέρεια της Ρωσίας, με σχέδιο αποστολής χερσαίων δυνάμεων, αεροσκαφών  και μονάδων αντιαεροπορικής άμυνας, καθώς και ναυτικών  ομάδων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και του Στόλου Κασπίας, όπως αποκάλυψε ο διοικητής της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής Ρώσος Στρατηγός Alexander Dvornikov.

https://twitter.com/gdhdefence/status/1485991784824123405?cxt=HHwWmsC5mffppp8pAAAA

“Οι στρατιωτικές μονάδες της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού στο πλαίσιο επιθεώρησης πολεμικής ετοιμότητας”, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι περισσότεροι από 6.000 στρατιώτες στάλθηκαν σε πεδία βολής για να εκτελέσουν βολές των όπλων τους.

Σύμφωνα με τα σχέδια, ορισμένες στρατιωτικές μονάδες ξεκίνησαν την πορεία τους προς τα στρατιωτικά πεδία βολών , που βρίσκονται σε σημαντική απόσταση από τη μόνιμες τοποθεσίες τους, για την εκτέλεση εκπαιδευτικών αποστολών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή έχουμε σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τις προθέσεις των ΗΠΑ, που θέλουν να επιβάλλουν ενεργειακή απομόνωση της Ρωσίας στην ΕΕ. 

“Βράζει” η Μαύρη Θάλασσα ενώ ρωσικά υποβρύχια “σαρώνουν” μεγάλες περιοχές

Στο πλαίσιο της ετοιμότητας του ΝΑΤΟ να στείλει τρία πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, η Ρωσία απαντά με την αποστολή Έξι υποβρυχίων ταυτόχρονα.

https://www.youtube.com/watch?v=iZd6dEbYZd4

“Έξι ρωσικά υποβρύχια από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας  θα συμμετάσχουν στη διασφάλιση της ασφάλειας των ρωσικών θαλάσσιων συνόρων στο πλαίσιο της υπάρχουσας απειλής ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για έξι ρωσικά υποβρύχια κλάσης Varshavyanka, τα οποία είναι εξοπλισμένα με μικρό αριθμό πυραύλων Κρουζ Calibr, τα οποία είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν..

https://www.youtube.com/watch?v=wWuqKW7cWrg

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι τα υποβρύχια αυτά, σε περίπτωση “επίθεσης”, θα είναι έτοιμα να καταστρέψουν οποιουσδήποτε στόχους επιφανείας αλλά και υποβρύχιους στόχους μέσα σε λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, μέρος των ρωσικών υποβρυχίων του Στόλου Μαύρης Θάλασσας έχει ήδη μετακινηθεί από την Μαύρη Θάλασσα, ωστόσο, σε περίπτωση πρόσθετης απειλής, άλλα υποβρύχια θα είναι επίσης έτοιμα να προστατεύσουν τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα.

Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι προς τη Μαύρη Θάλασσα κινούνται το ισπανικό πλοίο El Meteoro, η ισπανική φρεγάτα ESPS Blas de Lezo και πιθανότατα το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταφορά συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας

Η Ρωσία έχει αναπτύξει επίσης ένα ολόκληρο τάγμα συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου στα ουκρανικά σύνορα, στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα από τα συγκροτήματα προορίζονται για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων συλλογής πληροφοριών και μπλοκαρίσματος των επικοινωνιών των Ουκρανών και των συμμάχων τους.

https://youtu.be/RD6BjlTaDeA

Ωστόσο, δεδομένης της σύνθεσης της μονάδας, μπορούμε επίσης να μιλήσουμε για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών αντιμέτρων, τα οποία έχουν στόχο την εξουδετέρωση του έργο των αμερικανικών και βρετανικών αναγνωριστικών αεροσκαφών, των τουρκικής κατασκευής επιθετικών drones Bayraktar TB2, αλλά και άλλων μικρών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων που χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro, το ρωσικό τάγμα ηλεκτρονικού πολέμου που σταθμεύει στην περιοχή του Μπέλγκοροντ περιλαμβάνει μέσα ηλεκτρονικής καταστολής Zhitel, Leer-3 και Borisoglebsk.

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει τα πολεμικού σχέδια με πιθανή αποστολή δυνάμεων χωρών της συμμαχίας

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής αμερικανικών στρατευμάτων, πολεμικών πλοίων και μαχητικών αεροσκαφών στη Βαλτική και την Ανατολική Ευρώπη, αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενοι ενημερωμένες πηγές στην αμερικανική κυβέρνηση.

https://youtu.be/8XcuR4FNfA8

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Πενταγώνου παρουσίασαν πρόσφατα στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν διάφορες επιλογές δράσης, οι οποίες περιλαμβάνουν την ανάπτυξη 5 χιλιάδων στρατιωτών με δυνατότητα αύξησης του αριθμού τους κατά 10 φορές, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί όσο πιο κοντά γίνεται στα ρωσικά σύνορα.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου για το θέμα αυτό αναμένεται αυτή την εβδομάδα. Ο αμερικανικός στρατός μπορεί να μεταφερθεί στη Βαλτική και την Ανατολική Ευρώπη τόσο απευθείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και από άλλες περιοχές της Ευρώπης.

Την ίδια περίοδο μεγάλα στρατιωτικά φορτία, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών, συνεχίζουν να φτάνουν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον επίσημο ιστότοπο της συμμαχίας, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θέτουν δυνάμεις σε ετοιμότητα και στέλνουν επιπλέον πλοία και μαχητικά για να αναπτυχθούν στην Ανατολική Ευρώπη.

«Σε απάντηση στην παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, το ΝΑΤΟ αύξησε την παρουσία του στο ανατολικό τμήμα της συμμαχίας, μεταξύ άλλων με τέσσερις πολυεθνικές ομάδες μάχης στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία. Αυτές οι μονάδες, με επικεφαλής το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες αντίστοιχα, είναι πολυεθνικές και ικανές για μάχη”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η επικράτεια των χωρών της Βαλτικής «γεμίζει ήδη από στρατεύματα του ΝΑΤΟ», σύμφωνα με άρθρο της γαλλικής έκδοσης της Figaro, ενώ όλα κινούνται στην λογική μιας κρίσης διαρκείας με αφορμή την Ουκρανία.

https://twitter.com/wargonzoo/status/1486021851776266243?cxt=HHwWhsC9uYfAtJ8pAAAA

 

https://twitter.com/RALee85/status/1486150717924691968?cxt=HHwWgMC-iYeN758pAAAAhttps://twitter.com/Michael1Sheldon/status/1486190833577648130https://twitter.com/RALee85/status/1486227438753435652?cxt=HHwWiMCy5eX-kaApAAAA

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ