Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Βγάζει λαγό η Μόσχα στη Νότια Αμερική! Λατινική "Μπάμπουσκα" με μια ντουζίνα χώρες στο πλευρό της

Στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ γράψαμε, Απάντηση του Πούτιν στις ΗΠΑ : μεταφορά πυραύλων, αεροπορική βάση και μαχητικά στην «πίσω αυλή» των ΗΠΑ, δύο βήματα της Ρωσίας ως απάντηση στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ,  που θα αναγκάσουν τις ΗΠΑ όχι μόνο να εγκαταλείψουν την ιδέα για πάντα, αλλά και να ξεχάσουν τις δημοσιοποιημένες υπερ-κυρώσεις τους.

Σύμφωνα με το riafan.ru, ο οικονομολόγος Khazin, αξιολόγησε την πιθανότητα δέκα χωρών της Λατινικής Αμερικής να ενταχθούν στον CSTO. Ο οικονομολόγος και δημοσιολόγος Mikhail Khazin, μοιράστηκε αυτή την άποψη με τους οικοδεσπότες του καναλιού You-Tube "Sputnik στα ρωσικά", σχολιάζοντας την κατηγορηματική άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να παράσχουν στη Ρωσία εγγυήσεις, για τη μη επέκταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας προς τα ανατολικά.

«Στη Λατινική Αμερική, τουλάχιστον δώδεκα χώρες δεν θα είναι αντίθετες σε μια τέτοια τροπή των γεγονότων», είπε.

 Ο χάρτης της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, στα χέρια των Αμερικανών μπορεί να συνδεθεί με ασφάλεια με τις απειλές του Κογκρέσου για στραγγαλισμό με κυρώσεις. Αυτές οι δύο θέσεις είναι στην πραγματικότητα αχώριστες.

Ο Khazin προέτρεψε να μην ληφθούν σοβαρά υπόψη οι «επιθέσεις κυρώσεων» ορισμένων Αμερικανών γερουσιαστών, καθώς δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ακόμη και οι ελίτ στην Ουάσιγκτον, που είναι στημένες για άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία, δεν θα κάνουν ποτέ ένα τέτοιο βήμα, γιατί πρέπει να καταλάβουν τι πλήγμα θα επιφέρουν οι παραπάνω περιορισμοί στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει.

Το θέμα της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι τόσο επικίνδυνο για τους Αμερικανούς (τουλάχιστον, πολλοί αναλυτές στην Ουάσιγκτον πιστεύουν έτσι), αλλά στην πραγματικότητα θα οδηγήσει σε μια αποτυχία όχι λιγότερο επώδυνη από τις κυρώσεις. Μόνο που αυτή τη φορά, θα υποφέρουν οι γεωπολιτικές θέσεις των ΗΠΑ. Ο Khazin σημείωσε ότι ως απάντηση στους χειρισμούς με την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, η Μόσχα θα παίξει ένα γρήγορο και σύντομο παιχνίδι με έναν εγγυημένο σύντροφο σε δύο κινήσεις.

Ο Khazin επιβεβαιώνει το άρθρο μας στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, που αναφέραμε ότι μεταξύ των χωρών της Νότιας Αμερικής που ενδέχεται να φιλοξενήσουν ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες,  είναι πιθανόν η Κούβα (έρχεται στο νου αυθόρμητα) λόγω της «κρίσης των πυραύλων» του 1962.

Η Νικαράγουα είναι μία από τις πιθανότητες, λόγω των σχέσεών της με τη Μόσχα, που ήταν συνδεδεμένες στη σοβιετική εποχή. Σύμφωνα με μια μελέτη της IFRI που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2020 , θεωρείται η «πιο ελκυστική χώρα για το ρωσικό στρατιωτικό-τεχνικό συγκρότημα μετά τη Βενεζουέλα», η οποία φιλοξένησε επίσης δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 «Blackjack» στο έδαφός της τον Δεκέμβριο του 2018, που τότε δεν είχε δει με πολύ καλό μάτι η Ουάσιγκτον.

Επιπλέον, η Βενεζουέλα μπορεί να ενδιαφέρει τις ρωσικές δυνάμεις με τη δυνατότητα να ιδρύσουν μια αεροπορική βάση στο νησί La Orchila, που βρίσκεται μόλις 2.000 χλμ. από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εξάλλου και ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, απαντώντας κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό κανάλι RTVI στο ερώτημα, αν εξετάζεται γενικά το ενδεχόμενο της ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών υποδομών στην Βενεζουέλα ή στην Κούβα, απάντησε λέγοντας: «Δεν θέλω να επιβεβαιώσω τίποτα ούτε επίσης να αποκλείσω τίποτα στην περίπτωση αυτή».

Τι λέει ο οικονομολόγος και δημοσιολόγος Mikhail Khazin;

«Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, μας εξήγησαν εξαιρετικά σκληρά ότι οποιαδήποτε χώρα επιλέγει τον δικό της δρόμο, είναι αδύνατο να περιοριστεί το δικαίωμα της Ουκρανίας και της Γεωργίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ κ.λπ. Ας υποθέσουμε ότι παρόλα αυτά έσυραν την Ουκρανία στη συμμαχία. Τώρα φανταστείτε ότι αύριο, η Ονδούρα ανακοινώνει την είσοδό της στον CSTO. Την ίδια στιγμή η Ρωσία ανακοινώνει ότι σε σχέση με την ένταξη της Ονδούρας στον CSTO, μια βάση έχει ήδη δημιουργηθεί εκεί και ρωσικοί πύραυλοι έχουν ήδη σταθμεύσει εκεί με χρόνο πτήσης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες 15 λεπτά», και συνεχίζει. 

«Εξοργισμένες, οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και το 1962, βάζουν ένα τελεσίγραφο: «Εάν δεν αφαιρεθούν οι πύραυλοι εντός μιας ημέρας, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξαπολύσουν πυρηνική επίθεση με πυραύλους στην Ονδούρα». Και εδώ είναι η δεύτερη κίνηση. Η Ρωσία παίρνει αυτό το τελεσίγραφο, το μεταφράζει από τα αμερικανικά στα αγγλικά και το στέλνει στο ΝΑΤΟ μόνο για την Ουκρανία».

«Το Matt είναι εγγυημένο. Σίγουρα, η Ονδούρα μπορεί να μην θέλει καν να ενταχθεί στον CSTO. Αν και αμφιβάλλω πολύ. Στη Λατινική Αμερική, τουλάχιστον δώδεκα χώρες δεν θα είναι αντίθετες σε μια τέτοια τροπή των γεγονότων», ανέφερε ο Khazin ως μια πειστική απάντηση της Μόσχας στους χειρισμούς με την Ουκρανία.

Ο οικονομολόγος επανέλαβε ότι δεν αποκλείει μια τέτοια εξέλιξη γεγονότων, μετά την οποία η Ουάσιγκτον θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την «ουκρανική ιδέα» και να ξεχάσει τυχόν κυρώσεις. Τις προάλλες, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε αυστηρά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντούσαν σκληρά στην εμφάνιση της ρωσικής στρατιωτικής υποδομής στην Κούβα ή τη Βενεζουέλα.

Σε αυτή την κατάσταση, ο Λευκός Οίκος μπλοφάρει ανοιχτά και για κάποιο λόγο δεν λαμβάνει υπόψη άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής που μπορεί ξαφνικά να εκφράσουν την επιθυμία να δημιουργήσουν στενή στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία. Αυτό το λάθος των ΗΠΑ, που έγινε στην πραγματικότητα πριν από πολύ καιρό, υποτιμά όλες τις αμερικανικές απειλές σήμερα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...