Ρωσία

Οι S-400 «υπερασπίστηκαν» την Κριμαία εν μέσω πιθανής ενίσχυσης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη

Το Κρεμλίνο έχει καταστήσει σαφές στη Δύση ότι είτε το συμφωνημένο πρόβλημα θα επιλυθεί διπλωματικά, είτε η Ρωσική Ομοσπονδία θα το αντιμετωπίσει ανεξάρτητα, μονομερώς. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, είχε ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να λάβει στρατιωτικά μέτρα, εάν αγνοηθεί η δικαιολογημένη ανησυχία της για την επέκταση του ΝΑΤΟ σε βάρος της Ουκρανίας.

Τόνισε ότι η εμφάνιση των στρατευμάτων της Συμμαχίας στα ουκρανο-ρωσικά σύνορα και η αντίστοιχη μείωση του χρόνου πτήσης των πυραύλων, αποτελούν υπαρξιακή απειλή για τη Ρωσία, στην οποία αναμφίβολα θα αντιδράσει. Αυτή η απειλή θα θέσει υπό αμφισβήτηση τη συνέχιση της ύπαρξης της Ρωσίας και ως εκ τούτου, θα απαιτήσει  επείγουσα απάντηση. Επομένως, εάν οι δυτικές πρωτεύουσες δεν συνέλθουν, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα λύσουν αυτό το πρόβλημα με τη βία και οι κυρώσεις δεν θα βοηθήσουν τη Δύση.

Ειδικές ασκήσεις τακτικής αεράμυνας, πραγματοποιήθηκαν στην Κριμαία με τη συμμετοχή πληρωμάτων μάχης των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumph, ανέφερε το τμήμα υποστήριξης πληροφοριών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Στην άσκηση, τα βομβαρδιστικά πρώτης γραμμής Su-24M της μικτής ένωσης αεροπορίας της Πολεμικής Αεροπορίας και Αεράμυνας της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, έπαιξαν το ρόλο ενός εικονικού εχθρού.

Οι υπολογισμοί πραγματοποίησαν τον περιορισμό των εκτοξευτών και των εγκαταστάσεων ραντάρ, πραγματοποίησαν πορεία σε μια νέα περιοχή θέσης, επεξεργάστηκαν την ανάπτυξη εκτοξευτών εν κινήσει και επίσης πραγματοποίησαν τοπογραφικό εντοπισμό και προσανατολισμό των συγκροτημάτων στο έδαφος, με περαιτέρω εισαγωγή λειτουργία μάχης και την έναρξη της συλλογής δεδομένων για την κατάσταση του αέρα.

Επίσης, οι στρατιώτες επεξεργάστηκαν τον εντοπισμό, την παρακολούθηση και τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών εκτοξεύσεων σε στόχους ελέγχου από πληρώματα μάχης.

Το S-400 Triumph, είναι ένα ρωσικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς, ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα (SAM) σχεδιασμένο να καταστρέφει αεροδυναμικούς και βαλλιστικούς στόχους.

Οι φορητοί εκτοξευτές πυραύλων είναι ικανοί να αναπτυχθούν γρήγορα και σε αυτήν την περίπτωση, ο χρόνος ανάπτυξης από τη θέση βάσης τους είναι πέντε λεπτά.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε προκλητικό μήνυμα τη δήλωση των ΗΠΑ, για πιθανή ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε τη δήλωση της Ουάσιγκτον για το ενδεχόμενο πρόσθετης ανάπτυξης στρατευμάτων στις χώρες του ΝΑΤΟ της Ανατολικής Ευρώπης, σε περίπτωση «ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία». Ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος, Σεργκέι Ριάμπκοφ, είπε ότι η Μόσχα το θεωρεί προκλητικό σήμα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό, το Πενταπόσταγμα  έχει γράψει σχετικά, ότι η διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, σκοπεύει να αναπτύξει δύο μοίρες F-35 (48 συνολικά μαχητικά) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι σήμερα, οι βρετανικές αεροπορικές βάσεις, διαθέτουν ήδη τρεις μοίρες μαχητικών F-15E και F-15C (72 μονάδες). Έτσι, ο συνολικός αριθμός της ομάδας αεροπορικής επίθεσης θα αυξηθεί σε 120 αεροσκάφη.

Τέτοια σχέδια των Αμερικανών, δεν μπορούν παρά να εγείρουν φόβους από την πλευρά της Μόσχας. Στις 13 Δεκεμβρίου, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, είπε ότι οι ενέργειες της Ουάσιγκτον στην Ευρώπη, θα προκαλούσαν αναπόφευκτα την επανάληψη της κουβανικής πυραυλικής κρίσης, αλλά αυτή τη φορά «σε μια νέα στρατιωτικο- τεχνική βάση».

Σε δηλώσεις του στην   RIA Novosti την Τετάρτη το πρωί, 15 Δεκεμβρίου είπε, "Πρόκειται για προκλητικά σήματα. Δεν είναι σαφές γιατί η αμερικανική κυβέρνηση το κάνει αυτό, αντί για εις βάθος, εστιάζει την προσοχή σε έναν εναλλακτικό τρόπο πραγματικής ενίσχυσης της ασφάλειας που προσφέρει η Ρωσία, με τη μορφή των προαναφερόμενων εγγυήσεων", είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Θυμίζουμε, η εκπρόσωπος Τύπου του Αμερικανού προέδρου Τζεν Ψάκι, είπε σε ενημέρωση ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων εκ περιτροπής στην ανατολική πλευρά της Συμμαχίας σε περίπτωση «ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία».

Επίσης νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν είχε ποτέ εξετάσει το ενδεχόμενο αποστολής αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία σε περίπτωση «ρωσικής εισβολής». Σύμφωνα με τον ίδιο, σε περίπτωση «εισβολής», αμερικανικά στρατεύματα θα σταλούν στις χώρες του «Bucharest Nine» (B9) που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ (Βουλγαρία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία και Εσθονία).

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ