Ρωσία

Βγαίνει μπροστά! Η Ρωσία μετατρέπεται σε κύριο εξαγωγέα οπλικών συστημάτων και UAV – Ανησυχούν οι ΗΠΑ

Τα κράτη της Μέσης Ανατολής εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν ως εταίροι της Ρωσίας, στην παραγωγή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων που αναπτύχθηκαν από την Kronshtadt, δήλωσε η εταιρεία , μετά τη συμμετοχή της στο Dubai Airshow.

"Οι εκπρόσωποι από τις χώρες του Περσικού Κόλπου και ορισμένα κράτη της Αφρικής και της Νότιας Ασίας, έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα", ανέφερε η εταιρεία σε μια δήλωση. "Οι εκπρόσωποι του κλάδου από τη Μέση Ανατολή επιδίωξαν να συνεργαστούν στην κατασκευή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων που αναπτύχθηκε από την Kronshtadt'', κατέληξε.

Η Μέση Ανατολή, είναι η πιο πολλά υποσχόμενη αγορά για το UAV Orion-E, είπε η εταιρεία. "Οι πελάτες σε αυτήν την περιοχή απαιτούν υψηλότερα πρότυπα για μη επανδρωμένα οχήματα", ανέφερε η δήλωση, σύμφωνα με την δήλωση του CEO Sergey Bogatikov. "Είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις και κατανοούμε ότι αυτό θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα των τεχνολογιών μη επανδρωμένων οχημάτων της Ρωσίας, σε ολόκληρη την παγκόσμια αγορά όσο το δυνατόν περισσότερο και να δώσει τη δυνατότητα στη χώρα να λάβει επάξια θέση στις παγκόσμιες εξαγωγές UAV», συμπλήρωσε.

Nα υπενθυμίσουμε ότι το  Dubai Airshow 2021 διεξήχθη από τις 14 έως τις 18 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Rosoboronexport Alexander Mikheyev, η εταιρεία βλέπει σημαντική αύξηση στο ενδιαφέρον των ξένων εταίρων για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ρωσικής κατασκευής.

Η ρωσική Rosoboronexport (μέρος της κρατικής εταιρείας τεχνολογίας Rostec) ,ετοιμάζεται να προσφέρει drones καμικάζι και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα βαριάς κρούσης (UAV) για εξαγωγές, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alexander Mikheyev.

"Η Rosoboronexport βλέπει σημαντική αύξηση στο ενδιαφέρον των ξένων εταίρων για ρωσικής κατασκευής μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Ετοιμαζόμαστε να προωθήσουμε νέα μοντέλα, ιδιαίτερα, drones καμικάζι και βαριά εναέρια οχήματα κρούσης", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Εταιρείας.

Η Ρωσία έχει προσφέρει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Orion-E στην παγκόσμια αγορά όπλων φέτος και πάνω από δέκα συμβατικές διαπραγματεύσεις για αυτό το μη επανδρωμένο αεροσκάφος βρίσκονται σε εξέλιξη. Επίσης, η Ρωσία έχει παραδώσει πάνω από 50 drones Orlan-10E ενώ προμηθεύεται προηγμένες και σύγχρονες στρατιωτικές δυνατότητες για τις ένοπλες δυνάμεις της.

 Η σημερινή ηγεσία της Ρωσίας, θέλει να ενισχύσει τις ικανότητές των ενόπλων δυνάμεών της  να διεξάγουν σύγχρονες πολεμικές επιχειρήσεις, να ανταγωνίζονται για στρατιωτικό πλεονέκτημα (ιδιαίτερα ασύμμετρα) έναντι ισχυρότερων ανταγωνιστών και να εξασφαλίσει τελικά την ασφάλεια της χώρας.

Στόχος της ηγεσίας του Κρεμλίνου, να αφιερώσει χρόνο και προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό  των ενόπλων δυνάμεων και την παροχή προηγμένων δυνατοτήτων στρατιωτικής τεχνολογίας, ώστε να γίνουν πραγματικότητα οι επιδιώξεις της εξωτερικής πολιτικής. Βασικά, η Μόσχα θεωρεί τον εαυτό της μεγάλη δύναμη σε κατάσταση σύγκρουσης με ισχυρότερους  πελάτες φέτος, και συγκεκριμένα τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και τώρα, όλο και περισσότερο, την Κίνα.

Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να επιδιώξει την ανάπτυξη προηγμένης στρατιωτικής τεχνολογίας, δυνατότητες σε στοχευόμενους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας εντός του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.

Οι πωλήσεις όπλων αποτελούν κεντρικό στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας και ελέγχονται στενά από τη Ρωσική κυβέρνηση, για την προώθηση οικονομικών και στρατηγικών στόχων. Οι ρωσικές πωλήσεις όπλων παρέχουν μια σημαντική πηγή σκληρού νομίσματος, προωθούν την αμυντική και πολιτική σχέση της Ρωσίας με άλλες χώρες και υποστηρίζουν σημαντικές εγχώριες βιομηχανίες.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις όπλων της Ρωσίας παρουσιάζουν διαρκές ενδιαφέρον για το Κογκρέσο των ΗΠΑ. Ορισμένα μέλη του Κογκρέσου, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι οι ρωσικές πωλήσεις όπλων υποστηρίζουν την επιθετική και κακόβουλη ρωσική δραστηριότητα συγκρούσεων και περιφερειακής ανασφάλειας και ανταγωνίζονται τις πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ.

Οι διοικήσεις και το Κογκρέσο έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας και εξαγωγές όπλων.

Η Ρωσία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων στον κόσμο, πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει εξάγει όπλα σε περισσότερες από 45 χώρες και αντιπροσωπεύει περίπου το 20% των παγκόσμιων πωλήσεων όπλων από το 2016. Πολλές χώρες έχουν μακροχρόνιες σχέσεις όπλων με την  Ρωσία, μερικές χρονολογούνται από τη Σοβιετική Ένωση. Παρά την παγκόσμια παρουσία της, η Ρωσία εξάγει την πλειοψηφία των όπλων της σε πέντε κράτη Αλγερία, Κίνα, Αίγυπτο, Ινδία και Βιετνάμ.

 Η Ινδία υπήρξε ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικών όπλων από το 2016. Η Ρωσία επιχειρεί επίσης να διευρύνει τη βάση πελατών της και επιδιώκει επιθετικά νέες αγορές στη Μέση Ανατολή, την Ασία, και την Αφρική.

Η Μόσχα εξάγει μια ποικιλία όπλων, συμπεριλαμβανομένων παλαιού τύπου και προηγμένα αεροσκάφη, συστήματα αεράμυνας, πολεμικά πλοία και υποβρύχια, ραντάρ, πυραύλους, τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα, φορητά όπλα και πυροβολικό. Σύμφωνα με επίσημα ρωσικά στατιστικά στοιχεία, τα αεροσκάφη αποτελούν το 50% των ρωσικών εξαγωγών όπλων.

Τα περισσότερα τρέχοντα ρωσικά όπλα, είναι ενημερωμένες εκδόσεις παλαιών συστημάτων, αλλά η Ρωσία εμπορεύεται όλο και περισσότερο τα πιο προηγμένα τεχνολογικά συστήματά της.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ