Ρωσία

Ρώσοι ειδικοί προειδοποιούν σοβαρά τον Πούτιν: Ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει το ''Μεγάλο Τουράν''

Μεγάλη οργή ενόχληση επικρατεί στα μεγαλύτερα ρωσικά ΜΜΕ, με τις κινήσεις της Τουρκίας σε Καύκασο και Α. Ευρώπη.Το σχέδιο του Ερντογάν πλέον είναι ξεκάθαρο, με τους Ρώσους ειδικούς να βγάζουν στη ''φόρα'' τα σχέδιά του.

 Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης χρησιμοποίησαν την έκφραση ''το σχέδιο για το Μεγάλο Τουράν'', ενώ ανησυχία επικρατεί στην Ρωσία όμως τόσο με εν ενεργεία όσο και με εν αποστρατεία στρατηγούς, να χτυπάνε ''καμπανάκι κινδύνου'' για τα σχέδια του Ρ. Τ. Ερντογάν.

Ταυτόχρονα στέλνουν μήνυμα και στον Πούτιν, ο οποίος πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί κατά της Άγκυρας, πριν είναι αργά! Στην πλατφόρμα του καναλιού Telegram πραγματοποιήθηκε μία ακόμη εκπομπή με την ονομασία "Κύκλος συζητήσεων και γνώμες".

Οι Ρώσοι ειδικοί εκεί συζήτησαν την αυξανόμενη επιρροή της Τουρκίας σε διάφορες περιοχές του κόσμου και τόνισαν ότι, ο o Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν προσπαθεί να υλοποιήσει το μεγαλόπνοο σχέδιο της δημιουργίας του Μεγάλου Τουράν, εις βάρος της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για το τρομερό σχέδιο της ενοποίηση όλων των τουρκόφωνων λαών υπό την αιγίδα της Τουρκίας.

«Σε αντίθεση με πολλούς ειδικούς ή Ρώσους αξιωματούχους, θεωρούμε ότι το έργο Μεγάλο Τουράν υπάρχει και υλοποιείται. Οι ακτιβιστές και οι ιδεολόγοι αυτού του έργου βρίσκονται πίσω από τις ρωσοφοβικές ενέργειες στις χώρες της Κεντρικής Ασίας », δήλωσε ο ειδικός Mushegh Suni.

“Στις συνθήκες της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Κιργιζίας και Τατζικιστάν στα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους, φυσικά και με εντυπωσίασε η ταχύτητα των δηλώσεων και η λήψη αποφάσεων από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και τουρκικών μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Φαίνεται ότι η τουρκική πλευρά ενημερώνεται συνεχώς. Μάλλον γνώριζε σε κάποιο βαθμό για την επικείμενη ένοπλη σύγκρουση, ενώ οι συντάκτες του καναλιού "Salam Kyrgyzstan" επέστησαν την προσοχή.

Επιπλέον, σήμερα ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού των Βαλκανίων, παρά τις διαφορετικές εθνοτικές καταβολές, αντιλαμβάνεται την Τουρκία ως προστάτιδα χώρα.

Πρώτα απ 'όλα, αυτό αφορά τους Βόσνιους και τους Αλβανούς», πρόσθεσε η Αλίνα Αρσένιεβα,  αρχισυντάκτης του καναλιού Telegram.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρώσος στρατηγός ε.α. Leonid Ιvasov, είναι αναφέρει παλαιότερα πως το σχέδιο του Ερντογάν στον Καύκασο, είναι η δημιουργία του λεγόμενου «Στρατού του Τουράν»!  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

'Πρέπει να παρακολουθούμε πιο στενά τις τουρκικές κινήσεις. Βλέπουμε την εμπλοκή της Τουρκίας στην Κριμαία και τώρα σε Ναγκόρνο Καραμπάχ και Αζερμπαϊτζάν.''

Η Τουρκία δυστυχώς κέρδισε στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Το σχέδιό της ήταν να συνδεθούν Τουρκία, Ναχιτσεβάν και Αζερμπαϊτζάν. Η Άγκυρα θέλει να έχει τον πρώτο λόγο στην Κεντρική Ασία. Η παρουσία της Τουρκίας στον Νότιο Καύκασο είναι ένα σοβαρό γεωπολιτικό ζήτημα, το οποίο πρέπει να ξυπνήσει άμεσα την Μόσχα.''

''Η Τουρκία παίζει το δικό της παιχνίδι στην Κριμαία. Σε επίσημο επίπεδο, διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση Zelensky για το ζήτημα της Κριμαίας. Συνεργάζονται επίσης με την Ουκρανία σε κρατικό επίπεδο. Υπάρχουν επίσης πολλές πληροφορίες σχετικά με την αποστολή UAV στην Ουκρανία. Αυτά τα UAV, θα χρησιμοποιηθούν κατά ρωσόφωνων'', είχε δηλώσει ο ίδιος.

https://www.youtube.com/watch?v=2N786RlIgb8

  Η Τουρκία, η οποία κυριαρχεί στους οργανισμούς της Κεντρικής Ασίας, προκάλεσε το Αζερμπαϊτζάν να συρθεί σε μια στρατιωτική διευθέτηση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο και μετά μέσω των οργανισμών που ελέγχονται από αυτήν, ωθεί τώρα τα μέλη τους, όπως το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Κιργιζιστάν να εμπλακούν σε κάτι πολύ πιο μεγάλο και σοβαρό, όπως είναι η δημιουργία ενός "τουρκικού ΝΑΤΟ" με την ενοποίηση των ενόπλων δυνάμεων τους κάτω από τουρκική διοίκηση όπως έκαναν οι Αζέροι για παράδειγμα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Στα Βαλκάνια η τουρκική διπλωματία των Τζαμιών και οι ΜΚΟ αλωνίζουν την χερσόνησο προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για τα αληθινά σχέδια της Άγκυρας που επιζητά τεράστια εξουσία στον πλανήτη και όχι μόνο αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...