Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Συναγερμός στην Ρωσία για την άσκηση στην Μαύρη Θάλασσα

Τι κι αν περίσσεψαν τα χαμόγελα και οι ελπιδοφόρες αναλύσεις μετά την συνάντηση Πούτιν-Μπάιντεν πριν από μια εβδομάδα... Οι δύο υπερδυνάμεις πριν αλέκτωρ φωνήσαι, φαίνεται πως φτάνουν στα άκρα...

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ανέλυσε χθες την τεταμένη κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα και πως για ακόμη μια φορά ανεβαίνει η ένταση ΝΑΤΟ-Ρωσίας με αφορμή τις στρατιωτικές ασκήσεις "Sea Breeze 2021"

Και σήμερα ήρθε η επίσημη ρωσική αντίδραση!

"Ενθαρρύνουν τις στρατιωτικές φιλοδοξίες του Κιέβου," ήταν η απάντηση των Ρώσων.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ να εγκαταλείψουν τις στρατιωτικές ασκήσεις Sea Breeze στη Μαύρη Θάλασσα . Αυτό αναφέρεται σε δήλωση της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον στο Twitter.

Οι διπλωμάτες επεσήμαναν ότι η κλίμακα και ο «σαφώς επιθετικός χαρακτήρας» των ελιγμών του Sea Breeze αυξάνει τους κινδύνους ακούσιων συμβάντων στη Μαύρη Θάλασσα και δεν ανταποκρίνεται με κανέναν τρόπο στις πραγματικές ανάγκες της περιφερειακής ασφάλειας. Επιπλέον, οι διπλωματικές αποστολές πρόσθεσαν, πως οι ασκήσεις "ενθαρρύνουν τις στρατιωτικές φιλοδοξίες του Κιέβου".

Η πρεσβεία σημείωσε ότι κάθε πρόβλημα που προκύπτει στην περιοχή μπορεί να επιλυθεί από τα παράκτια κράτη χωρίς να επιβάλει εξωτερική βοήθεια.

Στις αρχές Ιουνίου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας θεώρησε ότι με το πρόσχημα των ασκήσεων στη Μαύρη Θάλασσα, οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να προμηθεύσουν στην Ουκρανία όπλα και πυρομαχικά. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε τότε ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Igor Konashenkov.

Σύμφωνα με την Μόσχα από τις αρχές του μήνα το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την πρόοδο της προετοιμασίας και της διεξαγωγής της Ουκρανο-Αμερικανικής άσκησης Sea Breeze με τη συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ και, εάν είναι απαραίτητο, θα ανταποκριθεί επαρκώς στην εξελισσόμενη κατάσταση προς όφελος της εξασφάλισης της στρατιωτικής ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ