Ρωσία

Aναχαιτίσεις ρωσικών MiG-31 σε Γαλλικά και Νορβηγικό μαχητικά αντίστοιχα!

Ρωσικό μαχητικό MiG-31 αναχαίτισε αεροπλάνο της Νορβηγικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς, εμποδίζοντας το να παραβιάσει τα ρωσικά κρατικά σύνορα, ανέφερε την Τρίτη το γραφείο Τύπου του Βόρειου Στόλου.

Στις 11 Μαΐου, τα ρωσικά συστήματα ελέγχου εναέριου χώρου εντόπισαν εναέριο στόχο πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς που πλησιάζει τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας, ανέφερε το γραφείο Τύπου σε δήλωση.

"Ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 από τις δυνάμεις συναγερμού γρήγορης αντίδρασης της αεροπορικής άμυνας του Βόρειου Στόλου αογειώθηκε για να εντοπίσει τον εναέριο στόχο και να τον αποτρέψει από την παραβίαση των ρωσικών κρατικών συνόρων. Τ

Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισε τον εναέριο στόχο, ο οποίος ήταν αεροσκάφος της  Νορβηγικής Πολεμική Αεροπορία P-3C .

Το αεροπλάνο θαλάσσιας περιπολίας είναι ανθυποβρυχιακού πολέμου και προφανώς ενεργούσε περιπολία για αναζήτηση ρωσικών υποβρυχίων στη θάλασσα του Μπάρεντς

Αφού το ξένο στρατιωτικό αεροπλάνο απομακρύνθηκε από τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας, το Ρωσικό μαχητικό  επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του, λέει η δήλωση.

Σε άλλη παρόμοια περίπτωση  ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν μαχητικά   αεροσκάφη της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας της Ρωσίας του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Τα ρωσικά ραντάρ εντόπισαν εναέριους στόχους που πλησιάζουν τον εθνικό κυρίαρχο εναέριο χώρο. Τα μαχητικά αεροσκάφη Su-27 των μονάδων αεροπορικής άμυνας της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας που ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας απογειώθηκαν  για να παρακολουθήσουν και να αναχαιτίσουν αν χρειαζόταν τα γαλλικά αεροσκάφη.

"Τα πληρώματα των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών αναγνώρισαν τους αεροπορικούς στόχους ως τακτικά αεροσκάφη Mirage-2000 της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που πετούσαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα", ανέφερε το εθνικό κέντρο.

Τελικά δεν υπήρξε μη εξουσιοδοτημένη εισβολή στον εναέριο χώρο της Ρωσίας.

Το κέντρο πρόσθεσε ότι η πτήση των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες εναέριου χώρου.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η ένταση μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας συντηρείται και στον αέρα, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι από την αρχή του έτους αλλά και σε όλη τη διάρκεια του 2020, ήταν αρκετές φορές που είχαμε αναχαιτίσεις από ρωσικά μαχητικά, κατά συμμαχικών αεροσκαφών και drone κυρίως στη Μαύρη θάλασσα και δευτερευόντως στη Βαλτική και τη θάλασσα του Μπάρεντς.

Συνεπώς δεν είναι μόνο τα γεγονότα στην Ουκρανία τα οποία σηματοδοτούν αυξημένη ένταση μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας, αφού τουλάχιστον στον αέρα αυτή προϋπήρχε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ