Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Νεκρός Ουκρανός στρατιώτης από ρωσικά πυρά - Απόρθητο ”φρούριο” έγινε η Κριμαία

Ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε στο Ντονέτσκ, λόγω επίθεσης ρωσικών αντιαρματικών συστημάτων, ενώ πολλοί άλλοι βρίσκνται σε σοβαρή κατάσταση.

Η κατάσταση της υγείας των Ουκρανών τραυματιών εκτιμήθηκε από τους γιατρούς ως σοβαρή στο νοσοκομείο.Στην περιοχή της επιχείρησης κοντά στο Ντονέτσκ, είχαμε σύμφωνα με ουκρανικές δημοσιογραφικές πηγές, επίθεση με πυρά αντιαρματικών όπλων από τους Ρώσους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το κέντρο Τύπου της έδρας των κοινών δυνάμεων JFO, σήμερα οι ένοπλοι σχηματισμοί της Ρωσίας, πραγματοποίησαν στοχευμένες βολές κατά των θέσεων των Ουκρανών στρατιωτών από φορητά αντιαρματικά συστήματα, πολυβόλα μεγάλης διαμέτρου, αλλά και αυτόματα τυφέκια κοντά στον οικισμό Novotroitskoye στην περιοχή ευθύνης της ουκρανικής επιχειρησιακής-τακτικής ομάδας "Ανατολή".

Οι ενέργειες των ένοπλων σχηματισμών της Ρωσίας αναφέρθηκαν στους εκπροσώπους του ΟΑΣΕ, μέσω της ουκρανικής πλευράς στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού Ζητημάτων κατάπαυσης του πυρός και Σταθεροποίησης της Γραμμής Οριοθέτησης των δύο πλευρών. 

 

Απόρθητο ''φρούριο'' έκανε την Κριμαία ο Πούτιν

 

Οι ειδικοί των ΗΠΑ αποκάλυψαν επίσης τεράστιο ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό που μεταφέρθηκε στην Κριμαία εν μέσω έντασης από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2021.

Συγκεκριμένα, μονάδες από την 76η αερομεταφερόμενη μεραρχία τοποθετήθηκαν στην περιοχή Angarsky στα νοτιοανατολικά προάστια της Συμφερούπολης στην Κριμαία με τρένο από το Pskov.

Τα τρένα που μετακινήθηκαν στη Συμφερούπολη μετέφεραν άρματα μάχης T-72B3 και ΤΟΜΑ  BMD και BTR-D, αυτοκινούμενα πυροβόλα 120 mm Nona, Howitzers D-30 122mm, και φορτηγά καυσίμων μεταξύ άλλων.

Οι ειδικοί ισχυρίζονταν ότι η αεροπορική βάση της λίμνης Donuzlav κοντά στο Mirnyi, στη δυτική ακτή της Κριμαίας, εδώ και πολύ καιρό έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί.

Ωστόσο, δορυφορικές  εικόνες στις 15 Απριλίου, αποκάλυψαν ότι η βάση χρησιμοποιείται ξανά με ρωσικά ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού Mi-8 και επιθετικά ελικόπτερα Mi-28.

Η περιοχή Opuk, αποδείχθηκε ότι έχει υλοποιηθεί η μεγαλύτερη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων.
Εικόνες της περιοχής έδειξαν ότι η πλειονότητα του εξοπλισμού αποτελούσαν άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, αυτοκινούμενο πυροβολικό και οχήματα υποστήριξης, κυρίως από την 58η στρατιά.

Σύμφωνα με ειδικούς, ακόμη και αν η Ρωσία υλοποιήσει πλήρως τις υποσχέσεις της, η χερσόνησος της Κριμαίας θα εξακολουθεί να στρατιωτικοποιείται ολοένα και περισσότερο με την προγραμματισμένη μόνιμη ανάπτυξη της 56ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στην Θεοδοσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ουκρανός επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών σχολιάζοντας την στρατιωτική συγκέντρωση της Ρωσίας κοντά στην Ουκρανία, δήλωσε ότι η Ρωσία είχε αναπτύξει 28 σώματα  κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας και στην Κριμαία.

Λέγεται επίσης ότι σχεδιάζει να μεταφέρει έως και 25 μονάδες  υπό το πρόσχημα της προετοιμασίας για στρατιωτικές ασκήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές μονάδες πυροβολικού  είναι σε πλήρη επιφυλακή σε ορισμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων χωριών και πόλεων στην Α.Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή η ευρωπαϊκή διοίκηση των ΗΠΑ αύξησε το καθεστώς επιφυλακής της στο υψηλότερο επίπεδο μετά την επανάληψη των συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων της Ρωσίας και των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Ντονιέτσκ.

Το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι «γνώριζε τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων» στα σύνορα της Ουκρανίας και ανησυχούσε για τις πρόσφατες κλιμακώσεις της ρωσικής επιθετικότητας στην ανατολική Ουκρανία”.

Έτσι η αντιπαράθεση Ουκρανίας-Ρωσίας περνά στην δεύτερη φάση της που ίσως να είναι και η ποιο επικίνδυνη για όλους το επόμενο διάστημα.  

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ