Ρωσία

Άναψε το φυτίλι! Κρίσιμη κίνηση από τη Ρωσία: Συνελήφθη o Ουκρανός πρόξενος της Αγίας Πετρούπολης

Από μια κλωστή κρέμονται οι ισορροπίες για Μόσχα και Κίεβο, και κατ΄επέκτασιν για Ανατολή και Δύση, μετά από την νέα εξέλιξη, σύμφωνα με την οποία η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), συνέλαβε τον Ουκρανό Πρόξενος της Αγίας Πετρούπολης, Αλεξάντρ Σοσονιούκ

Στη δήλωση που έγινε, αναφέρθηκε ότι ο πρόξενος συνελήφθη με το αιτιολογικό ότι "παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες".

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Sosonyuk έλαβε εμπιστευτικές πληροφορίες για μονάδες ασφαλείας από έναν ανώνυμο Ρώσο πολίτη. Συνελήφθη επειδή έλαβε διαβαθμισμένες πληροφορίες από τις βάσεις δεδομένων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και της FSB.

Η δήλωση, η οποία ανέφερε ότι ο Sosonyuk τέθηκε υπό κράτηση, περιελάμβανε τις ακόλουθες δηλώσεις: "Αυτή η δραστηριότητα είναι ασυμβίβαστη με το καθεστώς του διπλωματικού εργαζομένου και είναι σαφώς εχθρική προς τη Ρωσική Ομοσπονδία."

 

Η Ουκρανία προετοιμάζει απάντηση

 

Ο Όλεγκ Νικόλενκο, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, δήλωσε ότι το Κίεβο ετοιμάζεται για απάντηση στην κράτηση του προξένου στην Αγία Πετρούπολη.

Μιλώντας στο RBC-Ουκρανία τονίζεται: "Εξετάζονται οι περιστάσεις της κράτησης. Σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική και βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας, η ουκρανική πλευρά προετοιμάζει μια απάντηση", είπε.

Ο Νικόλενκο είπε ότι το περιστατικό συνέβη "στο πλαίσιο των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Ρωσίας". Ο ίδιος ο διπλωμάτης έχει ήδη απελευθερωθεί και βρίσκεται στο έδαφος του προξενείου στην Αγία Πετρούπολη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ