Ρωσία

O Ερντογάν ετοιμάζει ''xτύπημα" στην Μόσχα μέσω Ναχιτσεβάν

Τα γνωστά σενάρια γενικευμένου πολέμου σε Α.Ουκρανία και  Κριμαία (μετακίνηση 4000 Ουκρανών έξω από την Κριμαία) δημιουργούν μια τεράστια ευκαιρία για τα σχέδια των Τούρκων, οι οποίοι ελέγχουν ήδη τους Αζέρους.        

Τα στρατεύματα της φρουράς του Nakhchivan, παρουσία Τούρκων συμβούλων, διεξήγαγαν ειδική εκπαίδευση στους διοικητές και στα στρατεύματα της περιοχής.

Σύμφωνα με το Σχέδιο για τον συντονισμό της μάχης των στρατευμάτων φρουράς του Ναχτσιβάν για το 2021, πραγματοποιήθηκε ειδική ενημέρωση των διοικητών και των υποδιοικητών πεζικού και πυροβολικού, αναφέρει το ΥΠΑΜ των Αζέρων.

Πρόκειται για ασκήσεις που διεξήχθησαν για να επικαιροποιήσουν, νέα σενάρια και οδηγίες για αμυντικές και επιθετικές ενέργειες στον τομέα της 1ης στρατιάς, με την συνδρομή του επιχειρησιακού αρχηγείου του αζερικού στρατού.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, είχαμε δραστηριότητες  μονάδων “σε διάφορα επεισόδια της μάχης”, σε σενάρια  οργάνωσης και διεξαγωγής επιθέσεων σε ορεινό έδαφος, παρουσία Τούρκων και Αζέρων αξιωματικών που συμμετείχαν στον 44ήμερο πόλεμο με τους Αρμένιους.

Το γενικό επιτελείο στο Μπακού ανακοίνωσε ότι κατά την ειδική αυτή προετοιμασία, ανατέθηκαν σε κάθε αξιωματικό ατομικές εργασίες και δόθηκαν λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με την προετοιμασία του, σε πιθανό πολεμικό σενάριο στην ευρύτερη περιοχή.

Αζέροι και Τούρκοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την πιθανή λέμε, ολική σύγκρουση στην Κριμαία και στην Α.Ουκρανία, η οποία θα τους δώσει την ευκαιρία να υλοποιήσουν τα σχέδια τους στην περιοχή, διότι ως γνωστόν, “ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”.

Στόχος της Άγκυρας είναι η δημιουργία σε Νότια Αρμενία-  Αρτσάχ, ενός διαδρόμου που θα ενώνει το Αζερμπαϊτζάν με το Ναχιτσεβάν και μέσω αυτού την Τουρκία.

Πρόκειται για έναν εθνικιστικό στρατηγικό στόχο των παντουρανιστών να ενώσουν τις δύο χώρες ακόμα και πολιτικά και έτσι την Τουρκία με τον υπόλοιπο «τουρκικό κόσμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης μελλοντικός στόχος των Τούρκων είναι να επεκτείνουν το Αζερμπαϊτζάν στο λεγόμενο Νότιο Αζερμπαϊτζάν, που ανήκει σήμερα στο Ιράν. Εξ αυτού η ανησυχία των Ιρανών που μετακινούν στρατεύματα στην περιοχή.

Οι Ρώσοι όλως τυχαίως την ίδια στιγμή συζητούν για την παράδοση  drone στην Αρμενία     

Η ρωσικής υπηρεσία στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας δεν αποκλείει τη δυνατότητα παράδοσης ρωσικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) στην Αρμενία.Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος της  Valeria Reshetnikova.

"Από σήμερα, προσφέρουμε  μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για εξαγωγές, ιδίως το σύστημα αναγνώρισης Orion-E με δυνατότητα πτήσης μεγάλης διάρκειας.Σε περίπτωση αντίστοιχων αιτημάτων από την αρμενική πλευρά, είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία ", δήλωσε η εκπρόσωπος.

Το Orion είναι ένα μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα μεσαίου ύψους, μεγάλης διάρκειας με μέγιστο βάρος απογείωσης 1 τόνο και μέγιστο βάρος ωφέλιμου φορτίου 200 kg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ρώσοι μετά τον πόλεμο του Αρτσάκ διαπίστωσαν ότι οι Αζέροι έχουν στραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά στην Άγκυρα και στα σχέδια της για την δημιουργία παντουρανικού ΝΑΤΟ. Μπορεί το σχέδιο αυτό να ακούγεται εξωφρενικό ή απίθανο για πολλούς ειδικούς αναλυτές, υπάρχει όμως και υλοποιείται υπόγεια από την Τουρκία εδώ και πάρα πολλά χρόνια.     

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ