Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκαν οι Ρωσικές ΕΔ

Προετοιμασίες πολέμου έχουμε από την Ρωσία, καθώς με ξαφνικό σήμα Πούτιν, οι ΕΔ έχουν τεθεί σε πολεμική ετοιμότητα. 

Η Ρωσία ξεκίνησε να ελέγχει την ετοιμότητα μάχης των αρμάτων της, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού. Ο Ρώσος υπουργός ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει έλεγχοι για την ετοιμότητα σε περίπτωση πολέμου σε όλες τις στρατιωτικές περιοχές της χώρας. 

''Σύμφωνα με το σχέδιο εκπαίδευσης των ενόπλων δυνάμεων, έχουν αρχίσει έλεγχοι στα στρατιωτικά όργανα διοίκησης και ελέγχου, στους σχηματισμούς και τις στρατιωτικές μονάδες. Τα στρατεύματα έχουν εισέλθει στους χώρους εκπαίδευσης για τη διεξαγωγή τακτικών, ειδικών τακτικών και διμερών ασκήσεων'', δήλωσε ο Σοϊγκού σε διάσκεψης στο Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Άμυνας της Ρωσίας
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, τον Απρίλιο προγραμματίζονται πάνω από 4.000 ασκήσεις διαφόρων κλιμάκων σε ολόκληρη τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tαυτόχρονα, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κρατικής Δούμας,  Αντρέι Κοζένκο, ζήτησε τη διερεύνηση όλων των περιπτώσεων δολοφονίας αμάχων στο Ντονμπάς.

''Σήμερα, οι εθνικιστικές αρχές της Ουκρανίας δεν στοχεύουν μόνο στη συστηματική καταστροφή των κατοικιών στο Ντονμπάς. Ο λεγόμενος πρόεδρος της Ουκρανίας έχει μετατραπεί από έναν ηθοποιό σε έναν κυνικό δολοφόνο.

Στις 2 Απριλίου, ως αποτέλεσμα μιας εντελώς απάνθρωπης τρομοκρατικής επίθεσης, ένα πεντάχρονο παιδί που περπατούσε με τη γιαγιά του στην αυλή του σπιτιού του στο χωριό Aleksandrovskoye, σκοτώθηκε από ουκρανικό ''χέρι''.

Οι εγκληματικές "αρχές" του Κιέβου σιωπούν. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σύγκρουσης, ως αποτέλεσμα εχθροπραξιών στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, 4.970 άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 93 παιδιών. Πάνω από 7.800 άτομα υπέστησαν τραυματισμούς διαφορετικής σοβαρότητας ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών από την Ουκρανία'', σημείωσε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ