Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι προειδοποιούν τους Τούρκους: ''Το νέο μας όπλο θα καταρρίπτει τα Bayraktar

Το τελευταίο πυροβόλο υψηλής συχνότητα της Ρωσίας, αναδεικνύεται σε σούπερ όπλο εναντίον των τουρκικών drone Bayraktar της Τουρκίας, αφού θα είναι σε θέση να τα καταρρίψει σε απόσταση έως και 20 χλμ., αναφέρει το Ρωσικό ΜΜΕ Avia.Pro.

Οι πληροφορίες που θέλουν ο ρωσικός στρατός να δοκιμάζει ένα πρωτότυπο αυτού του τελευταίου όπλου, υποδηλώνει ότι αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των drone.

https://www.youtube.com/watch?v=JodREv537fU

''Είναι επί του παρόντος γνωστό ότι το πραγματικό δραστικό βεληνεκές του όπλου κατά στόχων του, είναι περίπου τα 5 χλμ., αλλά το σύστημα αυτό αναμένεται να χτυπήσει στόχους σε απόσταση έως και 20 χλμ.''

''Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, τέτοια όπλα θα εμφανιστούν στο ρωσικό στρατό το 2025 και θα καταστούν αποτελεσματικά ενάντια σε οποιοδήποτε drone, καθώς η πιθανότητα να χτυπήσουν ένα drone με ισχυρό παλμό εξαιρετικά υψηλής συχνότητας δεν θα απαιτήσει υψηλή ακρίβεια.''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

''Προς το παρόν, τα τουρκικά αεροσκάφη Bayraktar ήταν τα πιο αποτελεσματικά, αλλά θα είναι σχετικά άχρηστα, σε αντίθεση με το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Pantsir του οποίου η δράση δεν περιορίζεται από άλλα σύγχρονα όπλα και μπορεί να πλήξει  τους στόχους'', αναφέρουν οι Ρώσοι.

Εκτίμηση

Η Ρωσία αντιλήφθηκε σε Συρία, Λιβύη και Ναγκόρνο Καραμπάχ την αποτελεσματικότητα της ευρείας χρήση των τουρκικών drone Bayraktar στο πεδίο της μάχης και για το λόγο αυτό κινήθηκαν άμεσα στην κατασκευή δικού τους αποτελεσματικού συστήματος αντιμετώπισής τους.

Ουσιαστικά η χρήση των drone στο σύγχρονο πεδίο μάχης διαφοροποιεί ισχύοντα δόγματα και τακτικές και για τον λόγο, αυτό όχι μόνο η Ρωσία αλλά και άλλες Μεγάλες Δυνάμεις έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους δημιουργώντας antidrone συστήματα αλλά και drone καλύτερης τεχνολογίας, μεγαλύτερης φονικότητας και βεληνεκούς. 

Στον τομέα αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί πολύ γρήγορα προκειμένου να καλύψει την απόσταση που την χωρίζει από την Τουρκίας. Αξιόπιστες λύσεις υπάρχουν προς πώληση στις Δυτικές βιομηχανίες αλλά και σε συμμαχικές χώρες όπως το Ισραήλ και τα ΗΑΕ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται