Ρωσία

Τούρκος πρώην επικεφαλής των πληροφοριών: ''Ρωσία-Κίνα σε πόλεμο με τις ΗΠΑ''

Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα ενός μεγάλου υπόγειου παγκοσμίου πολέμου στον οποίο η Ουάσιγκτον προσπαθεί να διατηρήσει την παγκόσμια υπεροχή.

Αυτό δήλωσε ο πρώην αρχηγός πληροφοριών του τουρκικού  Γενικού Επιτελείου Ισμαήλ Πεκίν μιλώντας για έναν  ανελέητο αγώνα για την παγκόσμια ηγεσία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, την Ρωσία, αλλά και την Τουρκία στη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης, με την Άγκυρα να επιζητά μεγαλύτερο κομμάτι από τις δυνατότητες της . 

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται πυρετωδώς για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους τον 21ο αιώνα, διακόπτοντας την ανάπτυξη της Κίνας και της Ρωσίας. Στο πλαίσιο της πανδημίας του κοροναϊού, αυτός ο αγώνας μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο χάος, το οποίο θα διαρκέσει για δεκαετίες έως ότου επιτευχθεί μια νέα ισορροπία με την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής”, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της τουρκικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Ισμαήλ Χακί Πεκίν δείχνοντας ότι ο Ερντογάν  "πάιζει" πάνω σε αυτό το δεδομένο και κινείται τόσο απροκάλυπτα πλέον. 

"Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα ενός μεγάλου υπόγειου πολέμου. Το χάος είναι αναπόφευκτο, αλλά θα μας οδηγήσει σε μια νέα παγκόσμια τάξη. Η Ρωσία είτε θα ενωθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες είτε με την Κίνα, σε αυτήν σύγκρουση που είναι αποφασιστικής σημασίας", είπε ο ίδιος.

Σε συνέντευξή του ο Πεκίν τόνισε ποιες περιοχές περιλαμβάνονται στον κύκλο συμφερόντων της Ουάσιγκτον και ποιο μοντέλο προσπαθεί να προωθήσει το Πεκίνο στον αγώνα για την παγκόσμια κυριαρχία. 

Σύμφωνα με τον Τούρκο στρατηγό ε.α. ο αγώνας των ΗΠΑ για παγκόσμια κυριαρχία διεξάγεται σε τρία βασικά επίπεδα: οικονομία, αξίες και άμυνα. 

Στην οικονομία, στην οποία,το πιο αγαπημένο όπλο της Ουάσιγκτον έχουν γίνει οι κυρώσεις, με τη βοήθεια των οποίων προσπαθεί να συγκρατήσει το Πεκίνο, τη Μόσχα, την Τεχεράνη αλλά και την Άγκυρα.

Οι Αμερικανοί, κατά τη γνώμη του Πεκίν έχουν αποτύχει στον αγώνα για τις αξίες, αλλά από την άποψη της στρατιωτικής δύναμης εξακολουθούν να έχουν το προβάδισμα.

“Για την ευκολία του ελέγχου της κατάστασης, ο κόσμος, όπως το βλέπουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίζεται σε περιφερειακά κέντρα, όπου οι Αμερικανοί προσπαθούν να διατηρήσουν την επιρροή τους”, δηλώνει ο Πεκίν. 

Ο πρώτος στόχος τους είναι η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, (Ταϊβάν, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Ινδονησία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία), καθώς και η ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων στις κοντινές θάλασσες και τα στενά. 

Ο δεύτερος στόχος είναι η Βόρεια Περιοχή, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης πολλούς συμμάχους. 

Ο τρίτος είναι ο Ινδικός Ωκεανός, όπου έχει καθοριστικό ρόλο στην Ινδία, τη γειτονική Κίνα, το Ιράν και ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής. 

Η τέταρτη περιοχή που αποτελεί στόχο είναι η Μέση Ανατολή και η Ανατολική Μεσόγειος, στην οποία έχουμε ήδη σύγκρουση ( Ελλάδα-Κύπρος-Τουρκία).

Σύμφωνα με τον Τούρκο στρατηγό ε.α., εδώ οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να «περικυκλώσουν το Ιράν και να παγιδεύσουν τη Ρωσία». 

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν τη δυνατότητα ελέγχου του Ιράν ενεργοποιώντας στρατιωτικές βάσεις, κυρώσεις και τον ελεγκτικό ρόλο του Ισραήλ. Είναι επίσης πιθανό η κυβέρνηση του Μπάιντεν να στραφεί σε στρατιωτική δράση για να ωθήσει την Τεχεράνη σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Η Ρωσία, από την πλευρά της δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο", τονίζει ο ίδιος. 

Η πέμπτη περιοχή επιρροής είναι η Ευρώπη. Οι ΗΠΑ θέλουν οι ευρωπαϊκές χώρες "να μην υπερβούν τη γραμμή που έχει σχεδιάσει η Ουάσινγκτον". 

Αυτό εμποδίζει τις χώρες της περιοχής να συνεργαστούν στενά με την Κίνα και τη Ρωσία. Η Τουρκία, θεωρούνταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως «κεντρικός ελεγκτής» αυτών των σχεδίων, καλύπτοντας τη Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική, τα Βαλκάνια, τον Νότιο Καύκασο, τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Ο πρώην επικεφαλής της τουρκικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών αποκαλύπτει τις στρατηγικές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας για παγκόσμια κυριαρχία.

Η Κίνα, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να συμπιέσουν σε ορισμένες περιοχές, είναι υπέρ της παγκοσμιοποίησης, θέλοντας να ελέγξει την ευρεία γεωγραφία των δρόμων, των λιμένων και των αγωγών. 

Έχοντας γίνει το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής, το Πεκίνο θα πρέπει να άρει την πολιορκία των ΗΠΑ στις θάλασσες και τους ωκεανούς για να εισέλθει ελεύθερα στην αγορά ενέργειας. 

Το παγκόσμιο έργο "δρόμος του Μεταξιού" στοχεύει στην επίτευξη αυτού του στόχου. 

Η Κίνα έχει ήδη μισθώσει λιμάνια σε πολλές βασικές περιοχές, όπως Κασπία Θάλασσα, Μαύρη Θάλασσα, Μεσόγειο Θάλασσα, Βόρεια Θάλασσα, Ινδικό Ωκεανό. 

Τώρα το Πεκίνο κατασκευάζει σιδηροδρόμους, αυτοκινητόδρομους και αγωγούς, επενδύοντας σε μεγάλο βαθμό στις περιοχές όπου βρίσκεται το έργο του "Μεταξιού" επεκτείνοντας έτσι τη ζώνη επιρροής του. 

Ο δρόμος του μεταξιού θα δώσει  στην Κίνα την ευκαιρία να εισέλθει σε μια τεράστια αγορά πρώτων υλών που καλύπτει την Κεντρική Ασία, τη Ρωσία, το Ιράν, την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Ευρώπη και την Βρετανία, υπενθύμισε ο ειδικός.

Εκτός από την ενίσχυση των εμπορικών δεσμών, η Κίνα αναπτύσσει επίσης τη στρατιωτική της δύναμη. 

"Πρώτα απ 'όλα το Πεκίνο εστιάζει στις ναυτικές δυνάμεις και στους υπερηχητικούς πυραύλους, ενώ υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία τεχνητών νησιών στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου σχεδιάζεται η κατασκευή αεροπορικών βάσεων για να μετατραπούν σε "κόλαση" για τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Εάν εφαρμοστούν τα σχέδια της Κίνας, η πιθανότητα να χάσουν οι ΗΠΑ τον πόλεμο και τον στόλο τους είναι αρκετά υψηλή”, δήλωσε ο Τούρκος αξιωματικός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών. 

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι ο αποφασιστικός ρόλος στην αντιπαράθεση μεταξύ των δύο δυνάμεων μπορεί να διαδραματίσει η Ρωσία, η οποία θα πρέπει να αποφασίσει με ποιον θα συμμετάσχει σε αυτόν την παγκόσμια σύρραξη.

Ο Ισμαήλ Πεκίν, δεν ανέφερε πολλά για την Τουρκία, αλλά ο ίδιος και πολλοί άλλοι στην χώρα συντάσσονται ξεκάθαρα με την Κίνα την οποία θεωρούν ανερχόμενη παγκόσμια δύναμη.

Οι συμφωνίες Άγκυρας-Πεκίνου σε όλους τους τομείς είναι σοβαρότατες και δείχνουν ότι και η σημερινή αλλά και η “αυριανή” τουρκική ηγεσία προσβλέπει πλέον στο Πεκίνο για να  δημιουργηθεί ξανά μια τεράστια τουρκική σφαίρα επιρροής στα εδάφη της πάλαι ποτέ Οθωμανικής αυτοκρατορίας.        

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ