Κούρδοι Β. Συρία
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

ΥΠΕΞ Ρωσίας: "Οι ΗΠΑ τροφοδοτούν τάσεις αυτονομισμού των Κούρδων στη Β. Συρία"

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία της Μόσχας για τις εξελίξεις στη βορειοανατολική Συρία, καθώς κατηγόρησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν διχοτόμηση και να εμποδίσουν τη συμφιλίωση.

«Η κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία εγείρει αυξανόμενη ανησυχία», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, αμέσως μετά την έκδοση αυτών των κατηγοριών στη χώρα μας, μια τεράστια αμερικανική συνοδεία φορτωμένη με στρατιωτικό εξοπλισμό εισήλθε στην περιοχή πέρα ​​από τον Ευφράτη από το Ιράκ».

Η Ζαχάροβα συνέχισε: «Είναι σαφές ότι υπάρχουν συνεχείς αμερικανικές προσπάθειες να διαχωριστούν οι Κούρδοι από το Συριακό κράτος, τροφοδοτώντας τάσεις αυτονομισμού».

Τόνισε ότι η Μόσχα «συνεχίζει να καλεί τη Δαμασκό και τις μονομερώς δηλωμένες αρχές στη βορειοανατολική Συρία να διεξάγουν εποικοδομητικό διάλογο προκειμένου να βρουν λύσεις αποδεκτές και από τα δύο μέρη».

Η συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Συμβουλίου της Συρίας, Αμίνα Ομάρ, επέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα τις προειδοποιήσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, λέγοντας ότι «οι Αμερικανοί προσπαθούν να καθιερώσουν μια κουρδική αυτονομία στη βόρεια Συρία που θα έχει παρόμοιες εξουσίες με την αρχή του κράτους».

Η Ομάρ εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή της για τις καθυστερημένες διαπραγματεύσεις μεταξύ Κούρδων και Δαμασκού, τις οποίες η Ρωσία έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει την προθυμία της να υποστηρίξει και ισχυρίστηκε ότι «ο θετικός ρόλος που ελπίζαμε θα μετατραπεί σε αρνητικός».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται