Ρωσία

Πούτιν: Εμείς ανησυχούμε... να μην κρυολογήσουμε στην κηδεία σας!

Περήφανος για τους συμπατριώτες του δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντηση στη Δεξαμενή σκέψης Valdai Discussion Club, κατακεραυνώνοντας παράλληλα τις κυρώσεις της Δύσης που μπλοκάρει τη βοήθεια σε χώρες που πλήττονται σοβαρά από την πανδημία.

Ο Ρώσος πρόεδρος επαίνεσε τους πολίτες που, οπως ειπε, ήταν έτοιμοι να κάνουν το παν δυνατόν για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον, κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της πανδημίας κορονοϊού.

«Κατά τη διάρκεια των πιο δύσκολων στιγμή της πανδημίας, ένιωσα και, ειλικρινώς μιλώντας, ακόμα νιώθω περήφανος για τη Ρωσία, τους πολίτες μας και την ετοιμότητά τους να κάνουν το παν δυνατόν ο ένας για τον άλλον και, κυρίως και πάνω από όλα, τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και το παραϊατρικό προσωπικό μας, όλους χωρίς εξαίρεση που αποτελούν τους πυλώνες του υγειονομικού μας συστήματος» ανέφερε.

Μιλώντας για τις χώρες που περιμένουν την αποδυνάμωση της Ρωσίας, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε: 

«Βλέποντας τι συμβαίνει στον κόσμο και σε άλλες χώρες, θα ήθελα να πω σε όσους ακόμη περιμένουν τη σταδιακή αποδυνάμωση της Ρωσίας. Στην περίπτωση αυτή, ανησυχούμε μόνο για ένα πράγμα: να μην αρπάξουμε κρυολόγημα στην κηδεία σας».

Αναφερόμενος στα μέτρα κατά του κορονοϊού, ο Πούτιν τόνισε πως η ζωή και η υγεία των πολιτών είναι πρώτα σε προτεραιότητα. Όπως είπε, μάθαμε να κρατάμε ισορροπία μεταξύ της ασφάλειας της κοινωνίας και της οικονομίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ