Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Η ΕΕ να επανεξετάσει πολιτικές που παρεμποδίζουν την ομαλοποίηση στη Λευκορωσία

«Η Ρωσία καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να επανεξετάσει τις πολιτικές της απέναντι στο Μινσκ, οι οποίες παρεμποδίζουν την ομαλοποίηση της κατάστασης στη Λευκορωσία» δήλωσε σήμερα Σάββατο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Όπως τόνισε, οι Βρυξέλλες δεν σέβονται τις πολιτικές πραγματικότητες της Λευκορωσίας και ποντάρουν στην αντικατάσταση κυβερνήσεων μέσω κυρώσεων, πιέσεων και προπαγάνδας.

«Δυστυχώς, η Λευκορωσία δεν είναι το μοναδικό τέτοιο παράδειγμα. Καλούμε την ΕΕ να επανεξετάσει τη στάση της, η οποία οδηγεί στη διάβρωση της νομικής βάσης της διεθνούς τάξης και στην περίπτωση της Λευκορωσίας, αποτρέπει την ομαλοποίηση της κατάστασης στη χώρα» επισήμανε.
Σύμφωνα με την κα Ζαχάροβα, η επιβολή κυρώσεων της ΕΕ στη Λευκορωσία αντιφάσκει με τον σκοπό της αποκατάστασης της σταθερότητας και του διαλόγου και της χαλάρωσης της έντασης στη χώρα.

Για τη συμμετοχή της επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, σχολίασε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί παράδειγμα της παρέμβασης της ΕΕ στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ