Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Τι ετοιμάζει ο Πούτιν στην Α.Μεσόγειο; Η Ρωσία υλοποιεί... ασκήσεις κατά ποιου όμως;

Σοβαρότατη δραστηριότητα του ρωσικού ναυτικού αποκαλύφθηκε στην Α.Μεσόγειο προκαλώντας συναγερμό στις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών αλλά και στις αγγλικές βάσεις στην Κύπρο.

Για αρκετές ώρες στα ανοικτά των ακτών της Συρίας, είχαμε μια έντονη δραστηριότητα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, η οποία αυξήθηκε σημαντικά, ιδίως όταν αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 9 πάνοπλες ρωσικές μονάδες επιφανείας, εκ των οποίων οι 4 είναι πολεμικά πλοία και 3 υποβρύχια.

Παρόμοια δραστηριότητα παρατηρείται σήμερα και στην αεροπορική βάση Khmeimim, καθώς και στην επαρχία του Idlib, η οποία, πιθανότατα, μπορεί να υποδηλώνει την έναρξη μιας μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από τα συριακά μέσα ενημέρωσης.

Κρίνοντας από την σιγή ασυρμάτου, τα πολεμικά πλοία του ρωσικού ναυτικού ετοιμάζονται για επιχειρήσεις στην Α.Μεσόγειο ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι οι τουρκικές δυνάμεις στο Ιντλίμπ αλλά και αλλού αναζητούν., εσπευσμένα «καταφύγια».

Κρίνοντας από το γεγονός ότι μιλάμε για μετακίνηση ρωσικών πλοίων σε ορισμένες περιοχές της Μεσογείου, Ρώσοι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορούμε να αναφέρουμε τη σαφή προετοιμασία μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αν και δεν έγιναν επίσημα σχόλια σχετικά με αυτό.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro δεν μπόρεσε να ανακαλύψει νέες πληροφορίες σχετικά με τις ναυτικές ασκήσεις που διεξήγαγαν τα πλοία του ρωσικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, και ως εκ τούτου, μια τέτοια δραστηριότητα του ρωσικού στόλου στην περιοχή όπου έχουν συγκεντρωθεί γαλλικά, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία είναι πολύ ανησυχητική.

Μεταξύ άλλων, σήμερα το πρωί ένα ρωσικό μεταγωγικό  αεροσκάφος RF πέταξε επίσης στη Συρία, για να πραγματοποιήσει παράδοση επιπλέον όπλων, αφού έγινε γνωστή η κινητοποίηση των δυνάμεων του 4ης συριακής μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, που θα  επιτεθεί στις περιοχές. al-Muzayrib, al-Yaduda, Tell-Shihab, Kharab al-Shahm, al-Fawar, Zayzun, al-Ajmi στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Νταρά, στην επαρχία Idlib, στην οποία προχθές μετακινήθηκαν  εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες και 450 οπλικά συστήματα, ενώ έχουμε και την δολοφονία Ρώσου Ταξιάρχου που έχει προκαλέσει οργή στο Κρεμλίνο.

Η Τουρκία εμπλέκεται κατά κάποιον τρόπο με αυτήν ντην δολοφονία σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

Οι Ρώσοι έχουν την δική τους ατζέντα στην περιοχή, ενώ δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση την κυριαρχία της Τουρκίας σε μεγάλο μέρος της Α.Μσόγειου διότι έτσι θα χάσουν «πελάτες» και ναυτικές διόδους προς το Σουέζ  που τις επιθυμούν ανοικτές.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ