Αλεξάντερ Νόβακ
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: Διαγνώστηκε θετικός ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας

Την είδηση γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισουστίν, ο οποίος είχε διαγνωστεί κι εκείνος με τον ιό, τον Μάιο.

«Δυστυχώς, ο Αλεξάντερ Νόβακ μολύνθηκε από τον κορωνοϊό. Του ευχόμαστε από καρδιάς, γρήγορη ανάρρωση» ανέφερε ο Μισούστιν στο πλαίσιο συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής της χώρας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας, ο Νόβακ, είναι ασυμπτωματικός και αισθάνεται καλά. Μάλιστα, θα λάβει μέρος στη τηλεδιάσκεψη της OPEC+ την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι στη Ρωσία έχει ξεκινήσει παραγωγή του νέου εμβολίου της κατά της COVID-19, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Υγείας.

«Η παραγωγή του εμβολίου εναντίον της μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχει ξεκινήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως το εμβόλιο, με την επωνυμία Sputnik V, έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κτίζει ανοσία απέναντι στον SARS-CoV-2, όμως ορισμένοι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος πάνω από την ασφάλεια.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 3.000 επαγγελματίες ιατροί, μεγάλο ποσοστό των Ρώσων γιατρών δεν αισθάνονται άνετα στο να εμβολιαστούν με το νέο ρωσικό εμβόλιο λόγω της έλλειψης επαρκών δεδομένων σχετικά με αυτό και την εξαιρετικά γρήγορη έγκρισή του.

Σε έρευνα στην οποία συμμετείχαν 3.040 ιατροί και ειδικοί από τον κλάδο της υγείας, και που μετέδωσε την Παρασκευή η ρωσική εφημερίδα RBC, έδειξε ότι το 52% δεν ήταν έτοιμο να εμβολιαστεί, ενώ το 24,5% δήλωσε ότι συμφωνεί με τον εμβολιασμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ