Ρωσία

Μόσχα: 20 εθελοντές έλαβαν το δεύτερο μέρος εμβολίου για τον κορονοϊό

Το δεύτερο μέρος ενός υποψηφίου εμβολίου κατά του κορονοϊού δόθηκε σε 20 εθελοντές σε τμήμα του Κεντρικού Στρατιωτικού Κλινικού Νοσοκομείου Burdenko της Ρωσίας, ανέφερε τη Δευτέρα το Υπουργείο Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το εμβόλιο είναι υπό δοκιμή χωριστά σε εθελοντές στο Sechenov First Moscow State Medical University και στο Burdenko Main Military Clinical Hospital, και τα δύο στη Μόσχα.

«Είκοσι συμμετέχοντες στο πείραμα ως μέρος μιας δεύτερης ομάδας εθελοντών που βρίσκονταν στο τμήμα του Κεντρικού Στρατιωτικού Κλινικού Νοσοκομείου Burdenko, έλαβαν το δεύτερο μέρος του εμβολίου κατά της COVID-19, το οποίο δοκιμάζεται από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας μαζί με το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamalei. Ο εμβολιασμός έγινε σύμφωνα με το σχέδιο κλινικών δοκιμών και το πρωτόκολλο μελέτης», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση του.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το δεύτερο μέρος του εμβολίου χορηγήθηκε σε εθελοντές 21 ημέρες μετά τον εμβολιασμό μετά το πρώτο.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι οι εθελοντές αισθάνθηκαν καλά μετά τον εμβολιασμό, προσθέτοντας ότι βρίσκονται υπό τη συνεχή επίβλεψη ιατρών.

«Η πρώτη ομάδα 18 εθελοντών, στους οποίους αξιολογήθηκε η ασφάλεια και η ανεκτικότητα στο εμβόλιο, σταματάει τη συμμετοχή της σε κλινικές δοκιμές σε δύο ημέρες. Προς το παρόν, η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. Τα ευρήματα εργαστηριακών και οργανικών μελετών μας επιτρέπουν να μιλήσουμε με σιγουριά για την ασφάλεια και την υψηλή ανεκτικότητα στο εμβόλιο», πρόσθεσε το υπουργείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ