Ρωσία

Ρωσικός στρατός: Τρομοκρατική οργάνωση ετοιμάζει προβοκάτσια στην Ιντλίμπ

Έτοιμη για προβοκάτσιες στην Ιντλίμπ φαίνεται να είναι η οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, σύμφωνα με το Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία.

Μέλη της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (παλαιότερα γνωστή ως Μέτωπο Al-Nusra) σκοπεύουν να προβούν σε προβοκάτσια στην Ιντλίμπ της Συρίας, με σκοπό να κατηγορήσουν ξανά τη Δαμασκό για χρήση χημικών όπλων, δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου Συμφιλίωσης για τη Συρία του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας την Τετάρτη.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε το Κέντρο Συμφιλίωσης των αντιτιθέμενων πλευρών από ντόπιους, τρομοκράτες από την τρομοκρατική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ σχεδιάζουν να προβούν σε προκλήσεις κοντά στους οικισμούς Σφουκόν, Φατέρα και Φλέιφελ στην επαρχία Ιντλίμπ με σκοπό να κατηγορήσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις ότι χρησιμοποίησαν χημικά όπλα», δήλωσε ο Ναύαρχος Αλεξάντερ Σέρμπιτσκυ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Οι τρομοκράτες έχουν ήδη δημιουργήσει τουλάχιστον 15 αυτοσχέδια εκρηκτικά και τα έχουν γεμίσει με άγνωστο τοξικό παράγοντα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο ρωσικός στρατός ανέφερε ότι οι τρομοκράτες ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν χημικές επιθέσεις και καταστροφή υποδομών στην Ιντλίμπ.

Ο σκοπός αυτών των προκλήσεων είναι η προετοιμασία φωτογραφικού υλικού και βίντεο για διανομή στο διαδίκτυο, δημοσιεύσεις σε μέσα της Μέσης Ανατολής και της Δυτικής με ισχυρισμούς ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποιούσαν χημικά όπλα εναντίον αμάχων και διεξήγαγαν αδιάκριτες επιθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ