Ρωσία

Πούτιν: LGBT προπαγάνδα σε ανήλικους - Ας μεγαλώσουν και ας αποφασίσουν

Ο Ρώσος πρόεδρος, ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν υπήρξαν και ποτέ δεν θα υπάρξουν διακρίσεις που να αφορούν την εθνικότητα, τη φυλή ή τις σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιου ατόμου στη χώρα του.

Το απόγευμα της Παρασκευής, μιλώντας στην ομάδα εργασίας για την επεξεργασία των τροποποιήσεων του ρωσικού Συντάγματος, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε πως «η Ρωσία δεν είχε ποτέ και δεν θα έχει ποτέ καμία σχέση με τον περιορισμό των δικαιωμάτων κάποιου ανθρώπου που να σχετίζεται με τη φυλή του, τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, την εθνικότητά του ή τη θρησκεία του».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ρωσίας διεμήνυσε πως: «αυτό δεν υπήρξε ποτέ στη Ρωσία και ποτέ δεν θα υπάρξει».

Αμέσως μετά την υπογραφή του διατάγματος για την εισαγωγή των συνταγματικών τροποποιήσεων, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επισήμανε πως το αποτέλεσμα της πανρωσικής ψηφοφορίας ανέδειξε το υψηλό επίπεδο ενότητας που υπάρχει στους πολίτες της χώρας.

«Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ανέδειξαν το υψηλό επίπεδο ενότητας της κοινωνίας μας σχετικά με κομβικά θέματα εθνικής σημασίας» τόνισε ο κ. Πούτιν.

«Οι μεταρρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ, με τη συγκατάθεση των πολιτών. Γνωρίζετε ποια είναι η θέση μου: οι τροπολογίες, που εισήχθησαν στον βασικό νόμο της χώρας, έχουν επιρροή σε όλους, και μόνο ο λαός της Ρωσίας μπορεί να πει την τελευταία λέξη για το ζήτημα» υπογράμμισε επίσης ο πρόεδρος.
Υπενθυμίζεται πως χθες η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας, μετά την καταμέτρηση του 100% των ψήφων, ανακοίνωσε πως το 77,92% των Ρώσων υποστήριξε τις τροποποιήσεις του Συντάγματος.

Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ρωσικού Κέντρου Ερευνών Δημόσιας Γνώμης (VTsIOM), που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα, ανέδειξε πως σχεδόν το 70% των Ρώσων πολιτών, εμπιστεύονται τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως αναφέρει η δημοσκόπηση, συνολικά το 69,4% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι «σίγουρα εμπιστεύονται» ή «μάλλον εμπιστεύονται» τον Πούτιν, ενώ ταυτόχρονα το 26,9% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά.

Aκόμη, η έρευνα της VTsIOM έδειξε ότι το 64,9% των Ρώσων εγκρίνει το έργο του Πούτιν, ενώ το 26,3 εκατό αισθάνεται το αντίθετο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ