Ρωσία

Ρωσία: Σε δύο εβδομάδες οι κλινικές δοκιμές εμβολίου για τον κορονοϊό

Ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας Μιχαήλ Μουράσκο, έκανε γνωστό πως οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο του κορονοϊού θα ξεκινήσουν σε δύο εβδομάδες.

Οι κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού στη Ρωσία αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η επίδραση των εμβολίων που θα χρησιμοποιούνται για πρόληψη πρέπει να είναι ασφαλής για τον πληθυσμό, αυτές οι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα και σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε κλινικές δοκιμές εντός των επόμενων δύο εβδομάδων», δήλωσε ο Μουράσκο.

Πάνω από 7 δισ. δολάρια στη μάχη του κορονοϊού

Η Ρωσία θα δαπανήσει συνολικά περίπου 500 δισεκατομμύρια ρούβλια (7,13 δισεκατομμύρια δολάρια) για την καταπολέμηση της πανδημίας δήλωσε επίσης ο υπουργός.

«Σκοπεύουμε να δαπανήσουμε περίπου 500 δισεκατομμύρια ρούβλια από όλους τους προϋπολογισμούς για την καταπολέμηση της λοίμωξης από κορονοϊό, το οποίο είναι πολύ σημαντικό ποσό. Είναι συγκρίσιμο ... με ολόκληρο το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της πρωτοβάθμιας μέριμνας», δήλωσε ο Μουράσκο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ