Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός-Ρωσία: Με κρύο πλάσμα η αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού

Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μία νέα μέθοδο για την ανάσχεση της εξάπλωσης των παθογόνων μικροοργανισμών, πιθανώς συμπεριλαμβανομένου και του κορονοϊού.

Μία νέα μέθοδο αντιμετώπισης των επικίνδυνων παθογόνων μικροοργανισμών, πιθανώς συμπεριλαμβανομένου και του θανατηφόρου κορονοϊού, φαίνεται ότι ανακάλυψαν ερευνητές από τη Ρωσία, όπως μεταδίδει η τοπική εφημερίδα «Izvestia».

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, οι επιστήμονες κατασκεύασαν μία συσκευή, η οποία χρησιμοποιεί παγωμένο πλάσμα του αίματος, προκειμένου να μετατρέψει το συνηθισμένο νερό σε μία νέα μορφή υγρού – που ονομάζεται «Magnaril».

Πρόκειται για ένα υγρό, το οποίο θεωρείται «θανατηφόρο για μικρά βιολογικά αντικείμενα, όπως μύκητες, βακτήρια και ιούς».

Οι ιδιότητες αυτού του υγρού οφείλονται στο κρύο πλάσμα, το οποίο παράγει «ενεργές μορφές οξυγόνου και υποχλωριώδους οξέος».

«Η επιστήμη ήδη γνωρίζει ότι το 1/10 του ποσοστού αλατιού εμποδίζει τη διάδοση του κορονοϊού» έσπευσε να σχολιάσει ένας εκ των μελών της συγκεκριμένης επιστημονικής ομάδας.

«Και καθώς το οξύ είναι πιο ενεργό από το αλάτι, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι αυτό το υγρό μπορεί όχι απλώς να σταματήσει την εξάπλωση του ιού, αλλά και να τον καταστρέψει» έσπευσε να προσθέσει.
Το υγρό αυτό, σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα, δύναται να χρησιμοποιηθεί ως απολυμαντικό, το οποίο είτε μπορεί να απλωθεί σε διάφορες επιφάνειες, είτε να διαχυθεί στον αέρα.

Η δε, τιμή του εκτιμάται στο 1,30 δολάριο ανά 1.000 λίτρα.

Ωστόσο, αυτό που απομένει είναι να αποδειχθεί αν το «Magnaril» είναι αποτελεσματικό και εναντίον του συγκεκριμένου στελέχους κορονοϊού, το οποίο έχει προκαλέσει την παγκόσμια πανδημία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα μέχρι στιγμής, δεν έχει καταλήξει σε ασφαλή και επιβεβαιωμένα συμπεράσματα ως προς τη θεραπεία ή το εμβόλιο του COVID-19, παρότι σε εξέλιξη βρίσκονται πολυάριθμες έρευνες και δοκιμές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ