Μοσχα
Ρωσία

Κορωνοϊός - Μέτρα περιορισμού στην Ρωσία - "Μένουμε μέσα" από Δευτέρα

Η Μόσχα εισάγει ένα καθεστώς απομόνωσης στο σπίτι για όλους τους πολίτες, αρχής γενομένης από τις 30 Μαρτίου, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν στην ιστοσελίδα του.

«Από αύριο ένα καθεστώς απομόνωσης ξεκινά για όλους τους κατοίκους της Μόσχας, ανεξαρτήτως ηλικίας», ανέφερεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Μόσχας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διευκρίνισε ότι επιτρέπεται στους ανθρώπους να εγκαταλείπουν το διαμέρισμά τους μόνο σε περιπτώσεις επείγουσας ιατρικής περίθαλψης ή σε περίπτωση άμεσης απειλής για τη ζωή και την υγεία. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να μεταβούν στην εργασία εάν είναι υποχρεωμένοι να πάνε στη δουλειά τους, να κάνουν αγορές στο πλησιέστερο κατάστημα ή φαρμακείο, να πάνε βόλτα τα κατοικίδια ζώα σε απόσταση που δεν υπερβαίνει τα 100 μέτρα από τον τόπο διαμονής τους και να πετάξουν τα οικιακά απορρίμματα.

«Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο καθεστώς δεν περιορίζει το δικαίωμα των πολιτών να έρχονται στη Μόσχα ή να την εγκαταλείπουν. Είναι μόνο για να μην κυκλοφορούν στην πόλη χωρίς βάσιμο λόγο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος συνέχισε λέγοντας ότι οι αρχές θα ενισχύσουν σταδιακά τους ελέγχους σε σχέση με το καθεστώς αυτοαπομόνωσης. Οι κάτοικοι της Μόσχας θα επιτρέπεται μόνο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους με ειδική άδεια που εκδίδεται από τις τοπικές αρχές, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ