Ρωσία

"Τρόμος" για ΝΑΤΟ-Δύση: Η πρώτη εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου Zircon από ρωσικό πλοίο

Πηγές στις δομές εξουσίας της ρωσικής Βορειοδυτικής Ομοσπονδιακής Περιφέρειας δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων ITAR -TASS ότι ο πύραυλος Zircon εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά επιτυχημένα από τη ρωσική φρεγάτα Ναύαρχος Gorshkov και ήταν μεταξύ άλλων, η πρώτη εκτόξευση ενός υπερηχητικού πυραύλου από μονάδα επιφανείας στον κόσμο.

"Ο νέος ρωσικός τρομερός πύραυλος Zircon εκτοξεύθηκε από τη Φρεγάτα Admiral Gorshkov στην θάλασσα του Μπάρεντς προς το έδαφος ενός πεδίου βολής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα δοκιμών του Zircon, στις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, πραγματοποιήθηκε δοκιμή εκτόξευσης από τη θάλασσα του Μπάρεντς προς σε έναν επίγειο στόχο στα Βόρεια Ουράλια", είπε ένας από τους Ρώσους αξιωματούχους.

Μια άλλη πηγή επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες, σημειώνοντας ότι το βεληνεκές του Zircon ξεπέρασε τα 500 χλμ. Ο ίδιος είπε επίσης ότι οι δοκιμές του Zircon από πολεμικά πλοία μέσα στο 2020 θα συνεχιστούν.

"Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εκτόξευσης από τη φρεγάτα Gorshkov, αυτοί οι πυραύλοι θα δοκιμαστούν με εκτοξεύσεις από πυρηνικά υποβρύχια", ανέφερε η πηγή, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Για άγνωστους λόγους, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την επιτυχία της εκτόξευσης του πυραύλου Zircon.

Τον Ιανουάριο όμως, αναφέρθηκαν ορισμένα προβλήματα με τη χρήση του υπερηχητικού πυραύλου και μάλιστα πολλοί μίλησαν για την ανάγκη προσαρμογής ορισμένων παραμέτρων κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης και ακριβώς με αυτόν τον παράγοντα μπορεί να συνδεθεί η απουσία επίσημων δηλώσεων για τη δοκιμή ενός υπερηχητικού πυραύλου ικανού να διασπάσει όλα τα γνωστά συστήματα αεράμυνας όλων των χωρών του πλανήτη.

"Τα πλοία του ρωσικού Ναυτικού θα μπορούν στο μέλλον να εκτοξεύουν 40 υπερηχητικούς πυραύλους Ζίρκον πλήττοντας επιτυχώς τα στρατιωτικά κέντρα ελέγχου των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών”, είχε δηλώσει ο Ρώσος στρατηγός ε.α. Βσέβολοντ Κμίροφ.

Σαράντα υπερηχητικοί πυραύλοι Ζίρκον είναι αρκετοί για να πλήξουν κομβικά αμερικανικά σημεία ελέγχου των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με απόστρατο ναύαρχο του ρωσικού στρατού.

Μιλάμε για πολεμικά σχέδια της Ρωσίας, τα οποία σε συνδυασμό με αυτά των ΗΠΑ, θα οδηγήσουν μια μελλοντική στρατιωτική αναμέτρηση πραγματικά σε άλλα επίπεδα. 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...