Πούτιν
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Βαρυσήμαντη ανακοίνωση Πούτιν για τη Συρία: "Καταστρέψαμε καλά εξοπλισμένες τρομοκρατικές ομάδες"

Προσωπική τοποθέτηση για τις εξελίξεις στη Συρία και τις επιτυχίες του ρωσικού στρατού πραγματοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ανακοινώνοντας την καταστροφή βαρέως εξοπλισμένων τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία, οι οποίες φυσικά υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Ρώσοι στρατιώτες κατέστρεψαν καλά εξοπλισμένες τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία και απέτρεψαν μεγάλες απειλές για τη Ρωσία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν την Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σήμερα, η ασφάλεια της Ρωσίας βρίσκεται σε καλά χέρια, καθώς οι αξιωματικοί μας και οι στρατιώτες συνεχώς και σταθερά εκπαιδεύονται σε νέο επίπεδο, ενισχύοντας τις στρατιωτικές τους ικανότητες κατά τη διάρκεια στρατηγικών ασκήσεων», δήλωσε ο κ. Πούτιν σε εκδήλωση για την Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας.

Σύμφωνα με τον κ. Πούτιν, οι Ρώσοι στρατιώτες επιβεβαίωσαν τον υψηλό επαγγελματισμό τους και την αποτελεσματικότητά τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη Συρία.

«Κατέστρεψαν μεγάλες και καλά εξοπλισμένες τρομοκρατικές ομάδες, εμπόδισαν μεγάλες απειλές για τη χώρα μας σε μεγάλη απόσταση και βοήθησαν τους Σύρους να διατηρήσουν την κυριαρχία της χώρας», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία για τις υπηρεσίες τους.

Κρεμλίνο: Υπέρ της τετραμερούς για τη Συρία ο Πούτιν

Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στηρίζει την ιδέα τετραμερούς συνόδου για τη Συρία με τους ηγέτες της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου. 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι προτίθεται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στις 5 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο πρόεδρος Πούτιν υποστηρίζει τη διεξαγωγή συνόδου. Η σύνοδος, φυσικά, θα γίνει μόλις οι τέσσερις (σ.σ. ηγέτες) συμφωνήσουν για το πρόγραμμα» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται για τον ορισμό της ημερομηνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέσκοφ: Η Τουρκία δε σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας

Η Τουρκία δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε με την υπογραφή της συμφωνίας με την Ρωσία στο Σότσι το 2018.

Η Τουρκία είχε υποστηρίξει τότε, ότι θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, αλλά και ότι θα οργάνωνε μία ουδέτερη ζώνη μεταξύ των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων, και των ενόπλων ανταρτών που έχουν την υποστήριξη της Άγκυρας στο Ιντλίμπ όπως δήλωσε την Κυριακή (23/2/2020) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πέσκοφ.

«Η Τουρκία..., υπέγραψε τα έγγραφα που έδιναν έμφαση στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και στην κυριαρχία της. Οι όροι των συμφωνιών του Σότσι υπογράφηκαν από τους δύο προέδρου πριν από έναν και πλέον χρόνο, ενώ δεν έχουν εκπληρωθεί.

Μεταξύ αυτών και η δέσμευση της Τουρκίας να εγγυηθεί τον διαχωρισμό των στρατιωτικών δυνάμεων, αλλά και την απόσυρση του βαρέως οπλισμού», είπε ο Πέσκοφ.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...