Ρωσία

«Πόντιος Πιλάτος» & η Ρωσία για τις τουρκικές προκλήσεις στην Α. Μεσόγειο - Ελλάδα-ΗΑΕ δημιουργούν άξονα κατά της Άγκυρας

Την ανησυχία της Μόσχας για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η μόνη οδός για την επίλυση αντιθέσεων είναι το Διεθνές Δίκαιο.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κλήθηκε να σχολιάσει τις ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Open.

«Η θέση μας ως προς έναν ακόμη γύρο έντασης στην ανατολική Μεσόγειο παραμένει αναλλοίωτη. Ανησυχούμε από την κατάσταση στην περιοχή αυτή και την εκεί συσσώρευση συγκρουσιακού δυναμικού. Θωρούμε ότι όλα τα εμπλεκόμενα κράτη πρέπει να επιδείξουν πολιτική βούληση με σκοπό την αποκλιμάκωση της έντασης και την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων προς το συμφέρον της κατοχύρωσης της σταθερότητας και ασφάλειας», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ. 

Ως προς την επίλυση των αντιθέσεων, η Μόσχα υπογραμμίζει τη σημασία στα ειρηνικά μέσα και στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει εναλλακτική οδός από την επίλυση αντιθέσεων με ειρηνικά μέσα. Την ίδια στιγμή πρέπει σε υποχρεωτική βάση να υπάρχει θεμελίωση στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, επεξεργασία αποτελεσματικών μέτρων ενίσχυσης της εμπιστοσύνης κι αυτοσυγκράτηση από μονομερή βήματα, που εγκυμονούν όξυνση της κατάστασης», πρόσθεσε.

''Πόντιος Πιλάτιος'' και η Ρωσία, όπως και οι ΗΠΑ στην Α. Μεσόγειο με λίγα λόγια, καθώς δεν καταδικάζουν την τουρκική προκλητικότητα.

Άξονας Ελλάδας-ΗΑΕ 

 


Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποδέχθηκε στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» τον Α/ΓΕΕΔ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Lieutenant General Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi.

Κατά τη συνάντησή τους, παρουσία και του Πρέσβη των ΗΑΕ στην Ελλάδα κ. Mohammed Meer Abdalla Yousif Alraeesi, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην υφιστάμενη διμερή στρατιωτική συνεργασία και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της, καθώς και τρέχοντα θέματα ασφαλείας αμοιβαίου ενδιαφέροντος.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπενθυμίζουμε ότι αποτελούν βασικό σύμμαχο του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στη μάχη για την Τρίπολη. 

Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα, την στιγμή που ο Ερντογάν προκαλεί στην Α. Μεσόγειο. 
 
Είναι κάτι που αναφέρουμε συνεχώς στο Πενταπόσταγμα. Μόνο με ισχυρές συμμαχίες θα έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στην περιοχή μας. Μόνο έτσι θα σταματήσει η επέλαση του Ερντογάν στην περιοχή μας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ΗΑΕ (UAE) διαθέτουν πρώτης τάξεως Ένοπλες Δυνάμεις. Η αριθμητική τους δύναμη αυξάνεται σταδιακώς, ενώ διαθέτουν σύγχρονα οπλικά συστήματα. 

Μάλιστα πρόσφατα η Ελλάδα πρόσφατα προχώρησε και σε διακρατική συμφωνία με τα ΗΑΕ για την συντήρηση των πανίσχυρων επιθετικών ελικοπτέρων Apache AH-64A+, τα οποία κλείνουν αισίως 25 χρόνια στις τάξεις της Αεροπορίας Στρατού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι επαφές άρχισαν σχεδόν αμέσως μόλις η αεροπορία των ΗΑΕ προχώρησε στην αναβάθμιση των Αpache που διαθέτει, από AH-64A σε διαμόρφωση AH-64D, ενώ ήδη παρήγγειλε και 17 νέα Apache AH-64E. 

Τέτοιες εικόνες θέλουμε να βλέπουμε από την Ελληνική πλευρά. Κινήσεις που σίγουρα προβληματίζουν την Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...