Ελληνοτουρκικά

Πολεμικό μανιφέστο από την Άγκυρα: «Εχθροί μας Ελλάδα-Ισραήλ-Αίγυπτος» – «Θα πάρουμε στρατιωτικά μέτρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο»

Με αφορμή την επικείμενη τουρκική αεροναυτική σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, κατά την οποία θα δοκιμαστούν όλα τα πιθανά σενάρια σε επιχειρήσεις που αφορούν περιβάλλον με πολλαπλές απειλές, Τούρκος συνταγματάρχης ε.α. ο οποίος είναι σύμβουλος στον τουρκικό ΥΠΑΜ,  μας "απειλεί" με την δύναμη που θα επιδείξει η Τουρκία στην περιοχή, ώστε να επιβάλλει τις προκλητικές αξιώσεις της επί της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ  σε όλες τις χώρες της περιοχής (Αίγυπτο-Ισραήλ -Ελλάδα-Κύπρος).

Για τον σκοπό της άσκησης το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας, φέρεται ότι  θα κινητοποιήσει (άλλα λένε οι Τούρκοι και άλλα κάνουν πάντα), περίπου  32 πολεμικά πλοία.

Ο τουρκικός στρατός θα συμμετάσχει με επιθετικά και μεταγωγικά ελικόπτερα ενώ η πολεμική αεροπορία με μαχητικά F-16 και F-4, ιπτάμενα ραντάρ, μεταγωγικά αεροσκάφη.

Για αυτό το “θέατρο σκιών” που ετοιμάζει η Άγκυρα, μετά την λήξη της ελληνο-αιγυπτιακής άσκησης "Μέδουσα -2019",  ο Τούρκος συνταγματάρχης ε.α, Alp Kırıkkanat, σύμβουλος άμυνας και ασφάλειας, ανέφερε επιδεικτικά ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά "μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση".

“Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτή η άσκηση θα μας επιτρέψει να καταδείξουμε την δυναμική στάση μας έναντι των χωρών, τις οποίες ανταγωνίζομαστε στο πλαίσιο των ενεργειακών πολιτικών σε διεθνές επίπεδο", τόνισε ο σύμβουλος του τουρκικού ΥΠΑΜ.

Ο κ. Kirikkanat ανέφερε τη σημασία της Ιταλίας και της  Ιορδανίας ως παρατηρητές  στην άσκηση.

"Και οι δύο χώρες είναι μέλη του Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, στο οποίο Αίγυπτος,  Ελλάδα, και Ισραήλ ενώνονται εναντίον μας. Τώρα, δύο μέλη του φόρουμ, θα αποστείλουν παρατηρητές για να παρακολουθήσουν την τουρκική ναυτική άσκηση.

Τα άλλα 3 μέλη του φόρουμ υλοποίησαν την άσκηση “Μέδουσα-2019” στα ανοικτά των ακτών της Κρήτης, ενώ ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη συμμετέχουν σε ισραηλινή αεροπορική άσκηση. Η Τουρκία με αυτήν την άσκηση  θα δείξει ποιος ουσιαστικά  κάνει κουμάντο στην Ανατολική Μεσόγειο », κατέληξε ο ίδιος.

Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνα προκλητική στάση, που αφορά όμως το σύνολο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο ειδικά  τα τελευταία χρόνια, η οποία είναι σαφώς “μάντης κακών” στην περιοχή μας το επόμενο διάστημα.

Ο Τούρκος απόστρατος αξιωματικός και νυν σύμβουλος του ΥΠΑΜ, επικαλείται έναν άξονα χωρών,  που συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα, την Αίγυπτο και το Ισραήλ, οι οποίες αποτελούν τον κύριο  “εχθρό” του τουρκικού κράτους και των σχεδίων του, δημιουργώντας μια κατάσταση η οποία υποδεικνύει πολλά και διαφορετικά για τους φόβους που υπάρχουν στην τουρκική πλευρά.

Η αλήθεια είναι ξεκάθαρα από στρατιωτικής άποψης, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να τα βάλουν μες τρεις χώρες ταυτόχρονα, διότι πολύ απλά θα πάθουν ότι έπαθαν στους βαλκανικούς πολέμους το 1912-1 και αυτό τους “πονάει” ακόμα πιο πολύ.

Την συμμαχία λόγω κοινών συμφερόντων,  Ελλάδος, Κύπρου, Αιγύπτου και Ισραήλ , δεν μπορεί ο “Τούρκος” να την σπάσει,  διότι τον εμποδίζουν τα επεκτατικά σχέδια του στην Ανατολική Μεσόγειο και για αυτό, είτε θα επιδιώξει να υλοποιήσει μια δικής του έμπνευσης “συμμαχία”,  με χώρες όπως η Λιβύη και η Παλαιστίνη,  θέλοντας να δώσει μια νομιμότητα στα σχέδια του, είτε θα ενεργήσει μεμονωμένα.

Πάντως και στις δύο περιπτώσεις, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, οι τουρκικές ΕΔ μόνες τους έναντι τριών χωρών, δεν μπορούν να κάνουν κάτι, για αυτό και ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να εμπλέξει με έντεχνο τρόπο και κάποια μεγαλύτερη δύναμη, όπως το Ιράν ή κάποια άλλη αργότερα, μόνο που τότε εφόσον αυτό θα ήταν εφικτό το παιχνίδι θα ξέφευγε  από το τοπικό επίπεδο.

Την ίδια περίοδο η Τουρκία υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα εξοπλισμού του τουρκικού στρατού. Σήμερα είχαμε μια νέα παράδοση νέου συστήματος Η/Π  Koral, η οποία  πραγματοποιήθηκε προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε ο ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Αnadolou, περατώθηκε το πρόγραμμα κατασκευής του  νέου ραντάρ ηλεκτρονικής υποστήριξης/ηλεκτρονικής επίθεσης στο παραδοθέν σύστημα Koral με επαύξηση  της ακτίνας δράσης του από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Εκτός από την παράδοση συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, το πρόγραμμα στοχεύει και στην μεγιστοποίηση της ικανότητας των συστημάτων αυτών.

Μετά την δοκιμή του νέου αυτού συστήματος στην Συρία, οι Τούρκοι θα τοποθετήσουν τα νέα συστήματα που θα παραλάβουν σε περιοχές ενδιαφέροντος, όπως πιθανόν  στο Αιγαίο και τον Έβρο, έχοντας πιθανόν ως στόχο την Ελλάδα και λοιπές χώρες στα Βαλκάνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...