Ρωσία

Επαναστατική τεχνολογία στη Ρωσία: Η Εταιρεία Rostec παρουσιάζει νέας γενιάς καμουφλάζ για στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό

Η Ρωσική κρατική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Rostec θα επιδείξει μία νέα τεχνολογία καμουφλάζ για στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό στο διεθνές στρατιωτικό και τεχνικό φόρουμ του στρατού-2018 έξω από τη Μόσχα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ στο TASS τη Δευτέρα.

Το καμουφλάζ που αναπτύχθηκε με εντολή του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας αλλάζει το σχέδιο και το χρώμα του ανάλογα με το περιβάλλον και θα χρησιμοποιηθεί ως επικάλυψη για στρατιωτικό εξοπλισμό και εξαρτήσεις στρατιωτών.

"Στο φόρουμ Army-2018, η Rostec θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο του ηλεκτρικά ελεγχόμενου υλικού που μπορεί να αλλάξει το χρώμα του, ανάλογα με την επιφάνεια που πρέπει να καμουφλαριστεί και το περιβάλλον. Η επίστρωση μπορεί να αντανακλά αλλαγές χρώματος και να μιμείται πολύπλοκες γραφικές απεικονίσεις", δήλωσε ο Τσεμέζοφ.

Η αρχή λειτουργίας της επικάλυψης θα αποδειχθεί στην επίδειξη της Rostec, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τα αναβαθμισμένα στρατιωτικά κράνη, είπε.

"Αλλά οι δυνατότητες χρήσης της επίστρωσης είναι πολύ ευρύτερες. Στο μέλλον, μπορεί να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε: ρούχα, όπλα, υλικό μάχης", δήλωσε ο Τσεμέζοφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ