Ρωσία

«Η Ελλάδα συμμετέχει στο σόου της Δύσης» - «Η Μόσχα θέλει σύσφιξη των σχέσεων με την Aθήνα» - «Κανονιοβολισμοί» και διασυρμός των Κυβερνητικών

Ισοπεδώνει και διασύρει την Κυβέρνηση στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα ο Γκαμπαερίδης. Με τις ομαδικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Μεγάλη Βρετανία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και ΗΠΑ, Καναδά και άλλες ως απάντηση στην υπόθεση δηλητηρίασης του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο Λονδίνο για την οποία κατηγορήθηκε η Ρωσία, παρομοίασε τις απελάσεις των τεσσάρων Ρώσων διπλωματών από την χώρα μας ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM FM και τον Δημήτρη Κολιό, ο προσωπικός σύμβουλος για τουριστικά θέματα του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, χαρακτήρισε αρχικά σόου την εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του πράκτορα Σκριπάλ, ενώ κατηγόρησε την χώρα μας ότι οι απελάσεις των τεσσάρων Ρώσων διπλωματών, μεταξύ των οποίων και του πρώην Γενικού προξένου στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπόφ, είναι συνέχεια του «σόου» που λέγεται Σκριπάλ όπου δυστυχώς πρωταγωνιστεί η Ελλάδα, σύμφωνα με το evros-news.gr.

«Βλέπω ότι κάτι αλλάζει και απ’ ότι αντιλαμβάνομαι μάλλον είναι συνέχεια εκείνου του σόου που λέγεται Σκριπάλ. Δυστυχώς πρωταγωνιστεί η Ελλάδα αυτή την φορά», είπε ο κ. Γκαμπαερίδης και χαρακτήρισε αναλήθειες και ψέματα όσα ακούγονται και γράφονται αυτές τις ημέρες.

«Τα περισσότερα που λέγονται από τα κανάλια και γράφονται στις εφημερίδες, είναι αναλήθειες και ψέματα όταν αναφέρονται στο ρώσικο σπίτι και στο πρόσωπο μου. Ακόμα μπορώ να τονίσω ότι αυτά που λέγονται για τον κ. Ποπόφ εγώ δεν τα πιστεύω. Τον άνθρωπο τον ξέρουμε τόσα χρόνια. Πιστεύουμε ότι είναι μεγάλος φιλέλληνας και έχει κάνει πολύ μεγάλο έργο σύσφιξης σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. Θέλω να τονίσω ότι εμείς τα δικαιώματα μας θα τα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο. Αν χρειαστεί θα καταφύγουμε και στη Δικαιοσύνη».

Όσον αφορά την Αλεξανδρούπολη και όσα γράφονται ή ακούγονται για τον ίδιο, τόνισε: «Μου κάνει εντύπωση πως προέκυψε ξαφνικά αυτό το θέμα και με επίκεντρο την Αλεξανδρούπολη. Σε τί δεν γνωρίζω. Στις πολιτιστικές δράσεις; Από το 2011 ασχολούμαστε με αυτό και δεν νομίζω ότι κάνουμε κάτι που δεν αγκαλιάζεται από τον Αλεξανδρουπολίτικο λαό. Προχωρήσαμε στις αδερφοποιήσεις με την πόλη Σοσνόβυ Μπορ, αργότερα με την Αγία Πετρούπολη. Να μην ξεχνάμε ότι η Αλεξανδρούπολη είναι μια πόλη όπου μένουν πάνω από 7.000 ρωσόφωνοι. 

Θα μας απαγορεύσουν να έχουμε πολιτιστικές σχέσεις με την χώρα προέλευσης; Δηλαδή τί είμαστε; Χειρότερη εκδοχή της Σοβιετικής Ένωσης; Δεν κατάλαβα. Θα φοβηθούμε γιατί θα ονομαστούμε πράκτορες;

Διάβασα τις εφημερίδες, αναφέρονται σε μένα, όμως δεν διάβασα πουθενά κάποιες κατηγορίες στο πρόσωπο μου, ούτε κάποιος έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Φυσικά σε σχέση με τον κ. Ποπόφ τον οποίο κατηγορούν για πολλά και διάφορα, αναφέρουν και εμένα και το Ρώσικο σπίτι. Δεν πιστεύω ότι ο κ. Ποπόφ έχει οποιαδήποτε ανάμιξη σε όλα αυτά που αναφέρονται. Άλλωστε δε νομίζω ότι οι Έλληνες για να βγουν σε συλλαλητήριο χρειάζεται να πληρωθούν κατά τη γνώμη μου».

Στη συνέχεια ο στενός συνεργάτης του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, εξέφρασε και… αγωνία μην επιβληθούν τουριστικές κυρώσεις από την Ρωσία. Γιατί έτσι θα χαθούν οι χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες που κατά τις δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης επισκέπτονται την περιοχή μας.

Μόνο ο ίδιος τους βλέπει βέβαια και κανένας άλλος, όμως αυτό είναι διαφορετικό θέμα. Είπε λοιπόν ο κ. Γκαμπαερίδης: «Το βασικότερο είναι να αποφύγουμε τις τουριστικές κυρώσεις από την Ρωσία μετά απ’ όλα αυτά. Έχουμε πολύ έργο ρίξει. Το φοβάμαι, αλλά θα προσπαθήσω από την πλευρά μου να μιλήσω και με την Κυβέρνηση της Ρωσίας και με τον Κυβερνήτη και να ζητήσω να μην προχωρήσει η Ρωσία σε αυτές τις κυρώσεις. Γιατί θα ζημιωθεί ο απλός Έλληνας και η Ελλάδα.

Εμείς προχωράμε το έργο που κάνουμε. Ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ δήμων με την Αγία Πετρούπολη. Συνοδεύω μια επίσημη αποστολή μαθητών της Καβάλας στην Αγία Πετρούπολη και θα γυρίσω σε λίγες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη. Ελπίζω να έχουν λήξει όλα αυτά».

Πλέον όλοι όσοι τρώνε την λάσπη από το Μ. Μαξίμου από ξένα σάιτ και από τον Ζ. Ζάεφ έχουν περάσει στην αντεπίθεση. Υπάρχει ήδη ένα οργανωμένο σχέδιο κατασυκοφάντισης προσώπων και συνειδήσεων.

Στην αντεπίθεση περνάει πλέον και ο Ι. Σαββίδης μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ζ. Ζάεφ. Στην κατηγορηματική διάψευση του σημερινού δημοσιεύματος της ιστοσελίδας BuzzFeed ότι ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται πίσω, ως χρηματοδότης, από βίαιες ενέργειες στα Σκόπια που είχαν στόχο να στρέψουν τους πολίτες κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και αποτρέψουν την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ προχώρησε ο όμιλος επιχειρήσεων του ομογενή επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.

Ο όμιλος Σαββίδη κάνει λόγο για «απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα» και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη, με κατάθεση μήνυσης και αγωγής, κατά του συγκεκριμένου μέσου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ομίλου Σαββίδη:

«Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα. Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ