Ρωσία

Εντονη κινητικότητα: Για Ιράν πάει στη Μόσχα ο Νετανιάχου;

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στις 9 Μαΐου στη Μόσχα. Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής,αλλά πιθανότατα στο επίκεντρο θα είναι το Ιράν.

«Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα την 9η Μαΐου. Προσεκλήθη να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση για την 73η επέτειο της Νίκης στο Μεγάλο

Πατριωτικό Πόλεμο (Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο)», τονίζεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, όπου επιβεβαιώνονται και οι συνομιλίες μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και του Ισραήλ.

Η ισραηλινή κυβέρνηση ζητά βελτίωση ή κατάργηση της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ιράν. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 12 Μαΐου ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ θα αποφασίσει αν οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στην συμφωνία ή θα την καταγγείλουν. Το Ισραήλ ανησυχεί επίσης για την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας του Ιράν στην Συρία.

slpress.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...