Παγκοσμιοποίηση

14 Μαΐου: Οικουμενιστική προσευχή για τον κορονοϊό

Στις 14 Μαΐου, "κάθε άτομο, σε κάθε μέρος του κόσμου, σύμφωνα με τη θρησκεία, την πίστη ή το δόγμα του στρέφεται στον Θεό για να του ζητήσει να βοηθήσει την ανθρωπότητα να ξεπεράσει την πανδημία”. Πρόκειται για την πρόταση της Ύπατης Επιτροπής για την Ανθρώπινη Αδελφότητα (στη φωτογραφία) “προς τους αδελφούς μας που πιστεύουν στον Θεό τον Δημιουργό. προς τους αδελφούς μας στην ανθρωπότητα παντού σε αυτή τη στιγμή κατά την οποία ο κόσμος μας αντιμετωπίζει έναν σοβαρό κίνδυνο που απειλεί τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων " αναφέρει μια έκκληση στην οποία συμμετείχε χθες ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Ενώ επιβεβαιώνουμε τη σημασία του ρόλου των γιατρών και της επιστημονικής έρευνας στην αντιμετώπιση αυτής της επιδημίας - διαβάζει κανείε στο έγγραφο - ας μην ξεχνάμε να στραφούμε στον Θεό τον Δημιουργό σε αυτήν τη σοβαρή κρίση. Καλούμε λοιπόν όλους τους ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο, να στραφούν στο Θεό προσευχόμενοι, παρακαλώντας και νηστεύοντας, κάθε άτομο, σε κάθε μέρος του κόσμου, σύμφωνα με τη θρησκεία, την πίστη ή το δόγμα του, να εξαλείψει αυτήν την επιδημία, να μας σώσει από αυτήν την ταλαιπωρία, να βοηθήσει τους επιστήμονες να βρουν ένα φάρμακο που το νικά, και να ελευθερώσει τον κόσμο από τις συνέπειες της εξάπλωσης αυτής της σοβαρής μόλυνσης σε σχέση με την υγεία, τις οικονομικές και ανθρωπιστικές πλευρές».

"Σύμφωνα με τους στόχους του εγγράφου για την ανθρώπινη αδελφότητα, η Ύπατη Επιτροπή προτείνει να οριστεί μια ημέρα προσευχής, νηστείας και επίκλησης για την ανθρωπότητα, συγκεκριμένα την Πέμπτη 14 Μαΐου και καλεί όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες και τους πιστούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο “να ανταποκριθούμε σε αυτήν την ανθρωπιστική πρόσκληση και να μιλήσουμε στον Θεό με μία φωνή, να σώσει την ανθρωπότητα, να την βοηθήσει να ξεπεράσει την πανδημία, να αποκαταστήσει την ασφάλεια, τη σταθερότητα, την υγεία και την ευημερία και να κάνει τον κόσμο μας, πιο ανθρώπινο και πιο αδελφικό ".

Η Ύπατη Επιτροπή συγκροτήθηκε τον περασμένο Αύγουστο με σκοπό την επίτευξη των στόχων του «εγγράφου για την ανθρώπινη αδελφότητα», που υπογράφηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2019 από τον Πάπα Φραγκίσκο και τον μεγάλο ιμάμη του Αλ-Αζάρ, Αχμέντ αλ-Ταγίμπ. Με πρόεδρο τον Καρδινάλιο Miguel Angel Ayuso Guixot, πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για το Διαθρησκευτικό Διάλογο, αποτελείται από θρησκευτικούς ηγέτες, μελετητές και προσωπικότητες του πολιτισμού από όλο τον κόσμο, Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους.

Χθες δέηση υπέρ της θεραπείας των ασθενών και της ενίσχυσης όλων όσοι δοκιμάζονται από την πανδημία, ανέπεμψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο παρεκκλήσιο του θαυματουργού Αγιάσματος στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, χθες Κυριακή των Μυροφόρων, σε ειδικές συνθήκες περιοριστικών μέτρων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...