συντρίμμια ισραηλινού πυραύλου Rocks μετά από επίθεση στο Ιράν
Μέση Ανατολή

Αποκάλυψη! Ποιο είναι το απόρρητο όπλο με το οποίο χτύπησαν οι Ισραηλινοί το ιρανικό αεροδρόμιο της Ισφαχάν (Εικόνες)

Μία ημέρα μετά την παράξενη ισραηλινή επίθεση σε στόχο ιρανικών συμφερόντων, δηλαδή στο αεροδρόμιο της πόλης Ισφαχάν, παρατηρήθηκε από τους περαστικούς η άτρακτος ενός πολύ μυστήριου όπλου της Ιερουσαλήμ.

Αν και ο πύραυλος φαίνεται αρκετά παρόμοιας με άλλους ισραηλινούς πυραύλους, οι ειδικοί πιστεύουν ότι επρόκειτο για ένα διαφορετικό σύστημα που δεν έχουμε ξανά δει σε χρήση. Ο ακριβής τύπος του όπλου παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστος, ωστόσο ξένο μέσο έκανε μία πολύ πειστική εκτίμηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας Μυστήριος Ισραηλινός Πύραυλος

Ένα από τα στοιχεία που χρησιμοποιούν οι στρατιωτικοί παρατηρητές για να ξεχωρίσουν όλους αυτούς τους πυραύλους που βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία είναι ο τρόπος με τον οποίο εγκαθίστανται αυτά τα όπλα στις εξωτερικές βάσεις των πτερύγων ενός αεροσκάφος. 

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, από τα συντρίμμια του πυραύλου φαίνεται πως το όπλο «κουμπώνει» σε δύο διαφορετικά σημεία στην βάση όπλου ενός αεροσκάφους. Το γεγονός αυτό συνδυαστικά με άλλες σχεδιαστικές λεπτομέρειες κάνει τους ειδικούς της σελίδας να πιστεύουν ότι ο πύραυλος είναι τύπου Rampage. Ο Rampage είναι μία έκδοση εναέριας εκτόξευσης του κατευθυνόμενου πυραύλου πυροβολικού EXTRA, για τον οποίον έχουμε μιλήσει στο παρελθόν

Ο πύραυλος Rampage είναι ένα αρκετά προηγμένο και ισχυρό όπλο, το οποίο δεδομένης της φύσεως του μπορεί να χτυπάει στόχους με μεγάλη ακρίβεια. Το αεροσκάφος τον εκτοξεύει από χαμηλό υψόμετρο, αυτός ακολουθεί πορεία παρόμοια με αυτήν ενός βαλλιστικού πυραύλου με αποτέλεσμα να μπορεί να διεισδύσει την εχθρικά αεράμυνα και να πλήττει αποτελεσματικά έναν εχθρικό στόχο. 

Ωστόσο μετά την εκτενή μελέτη φωτογραφιών του πυραύλου Rampage οι Αμερικανοί ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το προφίλ του πυραύλου δεν ταιριάζει με τον σχεδιασμό του όπλου που χρησιμοποιήθηκε στο Ιράν. Τα συντρίμμια αυτού του πυραύλου φέρνουν περισσότερο στον πύραυλο Rocks, έναν ισραηλινό βαλλιστικό πύραυλο εναέριας εκτόξευσης. Είναι παρόμοιος με τον Rampage, ωστόσο σε αντίθεση με αυτόν ο Rocks εκτοξεύεται σε υψηλό υψόμετρο και με μεγάλη ταχύτητα για να πετυχαίνει ακόμη μεγαλύτερο βεληνεκές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και βάσει λογικής είναι πολύ πιο σοφό οι Ισραηλινοί να χρησιμοποίησαν πύραυλο Rocks για την επίθεση κατά του Ιράν επειδή αυτό το όπλο είναι ιδανικό για πλήγματα βαθιά εντός εχθρικής επικράτειας, σε αντίθεση με τον πύραυλο Rampage η χρήση του οποίου ενδείκνυται περισσότερο για πλήγματα σε μικρή εμβέλεια, όπως π.χ. ιρανικούς στόχους κοντά στην ισραηλινή επικράτεια.

Η υψηλή ταχύτητα και η ικανότητα του Rocks να πραγματοποιεί ελιγμούς εν πτήσει κάνουν το όπλο αυτό πολύ δύσκολο να καταρριφθεί από μέσα αεράμυνας, ειδικά από τα ιρανικά συστήματα που είναι λιγότερο εξελιγμένα.

 

GALLERY

Rocks
Rocks
Rocks
Rocks
Rocks
Rocks
Rocks
Rocks
Rocks 10.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ