BRAHMOS
Κόσμος

Μας «πρόλαβαν» οι Φιλιππινέζοι! Παρέλαβαν 3 συστοιχίες BrahMos από την Ινδία έναντι μόλις 350 εκ. ευρώ

Τις επόμενες ώρες ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-17 Globemaster και ένα ρωσικό Il-76 της ινδικής πολεμικής αεροπορίας θα απογειωθούν για την Θάλασσα της Νότιας Κίνας με πολύ σημαντικό φορτίο που θα βοηθήσει τις Φιλιππίνες να περιορίσουν την επιθετικότητα της Κίνας. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ένας Ινδός αξιωματούχος στην σελίδα EurAsian Times

Το φορτίο αυτό θα περιλαμβάνει τους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ BrahMos, ένα όπλο που φημολογείται ότι ενδιαφέρει και το ελληνικό γενικό επιτελείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Φιλιππίνες Δείχνουν τον Δρόμο

Η παράδοση των οπλικών συστημάτων BrahMos θα ολοκληρωθεί εντός μία εβδομάδας. Λίγο αργότερα θα ξεκινήσει η εκπαίδευση του φιλιππινέζικου στρατού με αυτούς τους υπερσύγχρονους πυραύλους.  

Ένα μέσο από την ασιατική νησιωτική χώρα ανέφερε πως ο πρώτοι πύραυλοι αναμένεται να φθάσουν εντός της ημέρας στο διεθνές αεροδρόμιο Clark στις Φιλιππίνες. Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε πως «το ινδικό οπλικό σύστημα αποστέλλεται για να αντιμετωπιστεί η κινεζική επιθετικότητα».

Οι φιλιππινέζικες ένοπλες δυνάμεις αναμένουν με μεγάλη αγωνία και ενθουσιασμό το νέο τους όπλο, ένα όπλο το οποίο είναι προγραμματισμένο να ενσωματωθεί στις δυνατότητες του φιλιππινέζικου σώματος πεζοναυτών (PMC).

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τίποτα μέχρι αυτό ο πύραυλος να παραδοθεί σε εμάς. Θα σας ενημερώσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες όταν και επίσημα ο εξοπλισμός παραδοθεί στις φιλιππινέζικες ένοπλες δυνάμεις» είπε εκπρόσωπος του στρατού της χώρας.

Η πώληση των ινδικών πυραύλων BrahMos, οι οποίοι αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την Μόσχα, έλαβε χώρα μέσω μίας διακυβερνητικής συμφωνίας (G2G). Αφορά την παράδοση τριών πυραυλικών συστοιχιών, την εκπαίδευση χειριστών και τεχνικού προσωπικού, όπως και το απαραίτητο πακέτο υλικοτεχνικής υποστήριξης (ILS) για τα οπλικά συστήματα. Κάθε πυραυλική μπαταρία του συστήματος BrahMos συνήθως αποτελείται από τρεις κινητούς εκτοξευτές, ο καθένας από τους οποίους διαθέτει δύο ή τρεις σωλήνες εκτόξευσης πυραύλων μαζί με συστήματα εντοπισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις φιλιππινέζικες ένοπλες δυνάμεις ο πύραυλος αγοράστηκε υπό την αιγίδα του προγράμματος Horizon 2, ένα από από τα πολλά προγράμματα που δημιούργησε η στρατιωτική ηγεσία της χώρας για να εκσυγχρονίσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες εν όψει της αυξανόμενης επιθετικότητας του Πεκίνου στα θαλάσσια σύνορα των δύο κρατών.

Η αγορά των BrahMos από την Μανίλα ανοίγει τον δρόμο σε άλλους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν αυτό το φονικό οπλικό σύστημα. Οι Φιλιππινέζοι πλήρωσαν περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ για όλο το πακέτο των BrahMos, τιμή αρκετά οικονομική δεδομένης της φύσεως του όπλου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...