αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ
Κόσμος

Είναι Επίσημο: Οι Τούρκοι μετατρέπουν την βάση του Ιντσιρλίκ στην κυριότερη βάση της τουρκικής ΠΑ-Μεταφέρουν περισσότερα F-16 και drones

Η τουρκική στρατιωτική ηγεσία αποφάσισε την αλλαγή της ονομασίας της βάσης του Ιντσιρλίκ στα Άδανα από «10η Βάση Αεροσκαφών Εναέριου Ανεφοδιασμού» σε «10η Κύρια Βάση Αεροσκαφών» (10th Main Jet Base). Αυτό αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.

Μέχρι πρότινος η βάση του Ιντσιρλίκ αποκαλούνταν 10η Βάση Αεροσκαφών Εναέριου Ανεφοδιασμού επειδή η τουρκική πολεμική αεροπορία στάθμευε στην περιοχή τα αεροσκάφη KC-135R της, τα οποία επιδεικνύουν την δυνατότητα να ανεφοδιάζουν με καύσιμο άλλα αεροσκάφη εν πτήσει. Ωστόσο, φαίνεται πως οι ανάγκες της πολεμικής αεροπορίας της Άγκυρας άλλαξαν για αυτό και ο ρόλος της βάσης του Ιντσιρλίκ έχει επαναπροσδιοριστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαζί με την αλλαγή του ονόματος θα αλλάξουν και άλλα πράγματα στην εν λόγω βάση. Αποκαλύφθηκε πως περισσότερα τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη θα μετακινηθούν εκεί. Το τουρκικό μέσο προτείνει πως επρόκειτο για μοίρες μαχητικών F-16, ωστόσο παραμένει άγνωστο σε πόσες και ποιες μονάδες αναφέρεται. Επιπρόσθετα, θα σταθμευθούν στο Ιντσιρλίκ περισσότερα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα του οπλοστασίου της Τουρκίας στο άμεσο μέλλον.

Πρόσφατα, η τουρκική πολεμική αεροπορία μετέφερε στην βάση τον Προσομοιωτή Πλήρους Αποστολής F-16C που ανέπτυξε η τουρκική εταιρεία Havelsan για τους πιλότους των τουρκικών μαχητικών.

Τι Σημαίνει η Μεταφορά του Προσομοιωτή στο Ιντσιρλίκ;

Ο Προσομοιωτής Πλήρους Αποστολής F-16C (F-16C Full Mission Simulator) είναι ένας τουρκικός προσομοιωτής με τον οποίον οι πιλότοι της τουρκικής διοίκησης πολεμικής αεροπορίας μπορούν να εκπαιδευτούν και να αυξήσουν την μαχητική τους ετοιμότητα. Σχεδιάστηκε ειδικά για τους πιλότους των μαχητικών F-16C και λέγεται πως προσομοιώνει ρεαλιστικά περιβάλλοντα μάχης και πραγματικές αποστολές, όπως εναέριο ανεφοδιασμό, συνεργασία με άλλα αεροσκάφη κατηγορίας AWACS και χρήση της ζεύξης δεδομένων τύπου Link-16.

Όλοι οι προσομοιωτές αυτού του τύπου συνδέονται μεταξύ τους μέσου του δικτύου επικοινωνίας TAFICS των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, πράγμα που σημαίνει πως μπορούν να συμμετάσχουν στην ίδια αποστολή Τούρκοι πιλότοι που χρησιμοποιούν τους προσομοιωτές από διάφορα σημεία του κράτους. Δηλαδή συνεκπαιδεύονται ψηφιακά. Εντός αυτού του πλαισίου, τουρκικά μέσα αναφέρουν πως ήδη έχουν διεξαχθεί ασκήσεις εντός του προσομοιωτή με 2 ή 4 Τούρκους πιλότους ταυτόχρονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεταφορά του προσομοιωτή στην βάση του Ιντσιρλίκ, όπως και οι μεταφορές επιπλέον αεροσκαφών και drones στο σημείο υποδεικνύει πως οι Τούρκοι βλέπουν την στρατηγική αξία της υποδομής. Πρόσφατα σας ενημερώσουμε πως οι Αμερικανοί απογείωσαν βομβαρδιστικά B-1B με προορισμό το Ιντσιρλίκ, πράγμα που σημαίνει πως και το Πεντάγωνο αναγνωρίζει την σημασία της βάση, κυρίως εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης στην Μέση Ανατολή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...