Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Δεν γύρισαν όλοι οι Έλληνες από την Γάζα-’Έμειναν φρουροί του ποιμνοίου τους οι Ελληνορθόδοξοι Ιερείς όπως έκαναν οι πρόγονοι τους

Χθες είδαμε με συγκίνηση στα δελτία ειδήσεων ότι 16 Έλληνες έφτασαν στην χώρα μας από την μαρτυρική Γάζα, περνώντας στην Ράφα, από εκεί στο Σουέζ και στη συνέχεια στο Κάιρο από όπου αεροπορικώς ήρθαν στην Αθήνα.

«Είναι καταστροφή. Δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει τίποτα και όσο περνάνε οι μέρες γίνονται και πιο δύσκολα», δήλωσε ένας από αυτούς.

Ο Αλέξανδρος Φαγιάτ, Έλληνας πολίτης παλαιστινιακής καταγωγής, είχε πάει στη Γάζα για δουλειά και η σύζυγος του, που είναι εκπαιδευτικός είχε μείνει πίσω στην Ελλάδα. Περίμενε με αγωνία τον άνθρωπό της να επιστρέψει από τον εφιάλτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχε να τον δει σχεδόν 40 ημέρες. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα η επικοινωνία μαζί του ήταν δύσκολη έως ανύπαρκτη, ειδικά από τότε που κόπηκε το ίντερνετ.

“Η επιχείρηση διάσωσης των Ελλήνων στη Γάζα στέφθηκε με επιτυχία” ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Όχι, δεν έφυγαν όλοι οι Έλληνες από την Γάζα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι Ελληνορθόδοξοι ιερείς έμειναν πίσω στη Γάζα καθώς αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το ποίμνιό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτοί ακολουθούν τις επιταγές και την ηρωική στάση των προγόνων τους   ελληνορθόδοξων Ιερέων που σχεδόν πάντα στήριζαν το ποίμνιο τους , ειδικά κατά των Οθωμανών Τούρκων, των Γερμανών, των Ιταλών και άλλων κατακτητών.

«Μέχρι να υπάρχει τουλάχιστον ένας χριστιανός στην επικράτεια της Γάζας δεν θα πάω πουθενά, γιατί μπορώ να είμαι μια ελπίδα γι’ αυτούς. Οπότε θα μείνω στην επαρχία που πιστεύει σε μένα. Αν πεθάνω, θα έχω έναν αξιοπρεπή θάνατο ως μερίδιό μου!» είχε δηλώσει ο Αρχιεπίσκοπους Τιβεριάδας.

Αποφασισμένος να ανοίξει την αγκαλιά του στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας για μια ακόμα φορά, δίχως να δειλιάσει.

Ο Έλληνας Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος τιμά με τη στάση και τη δράση του τον Ελληνισμό, έχοντας ιερή αποστολή στον  ελληνορθόδοξο Ναό του Αγ. Πορφυρίου που θεωρείται η παλαιότερη ενεργή εκκλησία στη Γάζα.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ανακοίνωσε μεταξύ άλλων για τις πρόσφατες επιθέσεις:

Τό Πατριαρχεῖον σημειώνει ἐπίσης μέ μεγάλην ἀνησυχίαν ὅτι ὁ Ἰσραηλινός στρατός ἐστόχευσεν δέκα ἐννέα χώρους λατρείας, συμπεριλαμβανομένων τζαμιῶν καί ἐκκλησιῶν εἰς τήν Γάζαν κατά τάς τελευταίας τρεῖς ἑβδομάδας τῆς καταστροφικῆς συγκρούσεως. Τοιαῦται ἐπιθέσεις ἐναντίον ἀμάχων, ἰδίως παιδιῶν, ἅμα δέ καί ἡ ἐσκεμμένη καταστροφή πολιτιστικῶν ὑποδομῶν, δέν δικαιολογοῦνται μέ ὀρθολογιστικά ἤ ἀνθρωπιστικά ἐπιχειρήματα καί ἀντιτίθενται ἐξ ὁλοκλήρου πρός τάς πλέον βασικάς ἠθικάς ἀξίας.

Τό Πατριαρχεῖον ἐπαναλαμβάνει τό πάγιον αἴτημά του δι’ ἄμεσον καί συνολικήν κατάπαυσιν τοῦ πυρός εἰς τήν λωρίδα τῆς Γάζης καί δεσμεύεται νά συνεχίσῃ τάς διεθνεῖς προσπαθείας του διά τήν ἐπίτευξιν τοῦ στόχου τούτου τό συντομώτερον.

 Εἰς καιρούς κρίσεως καί ἀντιξοοτήτων στρεφόμεθα εἰς τούς λόγους τοῦ ψαλμῳδοῦ,  οἱ ὁποῖοι ἀναμιμνῄσκουν εἰς ἡμᾶς ὅτι «ἐγγύς Κύριος τοῖς συντετριμμένοις τήν καρδίαν καί τούς ταπεινούς τῷ πνεύματι σώσει», (Ψαλμ. 35,19).  Προσευχόμεθα διά τήν εἰρήνην, τήν δικαιοσύνην καί τήν ταχεῖαν λῆξιν τῶν δεινῶν εἰς τήν Γάζαν», ὡς ἀνεφέρθη εἰς τήν ἀνακοίνωσιν τοῦ Πατριαρχείου.

Η ουσία σε αυτό που γίνεται στην Γάζα είναι ότι ελληνορθόδοξος κλήρος έμεινε εκεί, χωρίς να κάνει βήμα πίσω για να σώσει το ποίμνιο του, και αυτό καλό είναι να το δει ολόκληρος ο ελληνικός πολιτικός κόσμος που οφείλει να τους σώσει από τον αφανισμό. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ