υπόγειο νοσοκομείο κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο
Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Δείτε και Θαυμάστε! Το μεγαλύτερο νοσοκομείο στο Ισραήλ είναι υπόγειο καταφύγιο δίπλα στον Λίβανο-Μία ανάσα από το "μέτωπο" με την Χεζμπολάχ (Βίντεο)

Δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν υπόγειο νοσοκομείο στο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα του κράτους με τον Λίβανο. Η μονάδα μοιάζει εντυπωσιακά πολύ με ένα καταφύγιο πολέμου.

Πιο συγκεκριμένα, σε μία περιοχή που απειλείται συνεχώς από επιθέσεις και αιματηρούς πολέμους, οι γιατροί στο Ισραήλ έχουν χτίσει το δικό τους υπόγειο νοσοκομείο. Το ρουμάνικο κανάλι Digi24 έστειλε ομάδα του στο ιατρικό κέντρο Galilee, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου για να παρουσιάσει στο κοινό του πώς μοιάζει ένα τέτοιο νοσοκομείο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αυτό το ιατρικό κέντρο μεταφέρονται οι τραυματίες πολέμου και φυσικά όσοι χρειάζονται ιατρική περίθαλψη και βρίσκονται στην κοντινή περιοχή.

Από τα πιο Μοναδικά Νοσοκομεία του Πλανήτη

Το εν λόγω νοσοκομείο ιδρύθηκε το 1950, όταν η τοπική κοινότητα ήθελε να δημιουργήσει κάτι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απειλές. Η κοινότητα της περιοχής απαριθμεί περισσότερα από 660 χιλιάδες άτομα, οπότε οι γιατροί δουλεύουν αδιάληπτα.

Δεδομένων των πρόσφατων συμβάντων με την παλαιστινιακή Χαμάς και τις συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού με την λιβανέζικη Χεζμπολάχ στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, το εν λόγω νοσοκομείο προσαρμόστηκε και ενίσχυσε το τμήμα επειγόντων περιστατικών, όπως επίσης βελτιώθηκαν και άλλες δομές του κέντρου. 

Πρόκειται σήμερα για το νοσοκομείο με το μεγαλύτερο αριθμό γιατρών σε όλη την χώρα. Τα περισσότερα θύματα των βομβαρδισμών της Χεζμπολάχ έναντι ισραηλινής επικράτειας περιθάλπονται σήμερα σε αυτήν την υπόγεια υποδομή.

Το σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα το τμήμα επειγόντων περιστατικών αποτελούσε καταφύγιο μέχρι το 2012. Οι γιατροί το μετέτρεψαν όμως σε ιατρική μονάδα για να φροντίζουν τους άρρωστους και τους τραυματίες, τους οποίους μεταφέρουν υπόγεια.

«Τώρα βρισκόμαστε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, το οποίο χτίστηκε το 2012 μιας και πριν ήταν καταφύγιο βομβαρδισμών. Μπορείτε να δείτε τις πόρτες ασφαλείας, πόσο παχιές είναι... Βρισκόμαστε στο επίπεδο της γης τώρα, εργαζόμαστε σε καταφύγιο. Η σκεπή από πάνω μας έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να μπορεί να μας προστατέψει από πιθανές επιθέσεις. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε μία κοινότητα 660 χιλιάδων ανθρώπων, η οποία είναι πολυπολιτισμική αφού οι μισοί είναι Εβραίοι και οι άλλοι είναι Άραβες, μουσουλμάνοι, Χριστιανοί κλπ» ανέφερε ο εκπρόσωπος του τμήματος διεθνών σχέσεων του νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι στρατιώτες που τραυματίζονται στις συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού με την οργάνωση Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο μεταφέρονται άμεσα σε αυτό το ιατρικό κέντρο.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε πως έφτασαν στο υπόγειο νοσοκομείο περισσότεροι από 200 τραυματίες μετά τις επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ, ωστόσο είπε πως δεν μπορούσε να αποκαλύψει πόσους από αυτούς ήταν στρατιώτες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ