έκρηξη σε στρατιωτική βάση στην Συρία
Μέση Ανατολή

«Ξεχειλίζει» το καζάνι της Συρίας: Πυραυλικές επιθέσεις σε 3 βάσεις των ΗΠΑ χθες το βράδυ! Προηγήθηκε εκτόξευση πυραύλων από ρωσικά πλοία

Σήμερα έγινε γνωστό από την ρωσική ειδησεογραφική υπηρεσία Avia-pro πως πυραυλικές επιθέσεις έπληξαν τρεις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στις επαρχίες Deir ez-Zor και Al-Hasakah της ανατολικής Συρίας. Οι σχετικές πληροφορίες λέγεται πως αποκτήθηκαν από συριακές στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν, πέντε πύραυλοι χτύπησαν αμερικανικές θέσεις κοντά στο πεδίο πετρελαίου Konoko. Άλλοι τέσσερεις πύραυλοι εκτοξεύθηκαν έναντι μίας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης κοντά στο πεδίο πετρελαίου El Omar. Αναφέρθηκε επίσης πως τουλάχιστον ένας πύραυλος χτύπησε την περιοχή του διαδρόμου προσαπογειώσεων της βάσης Al-Shadadi. Οι πηγές της Avia-pro αναφέρουν πως τα πλήγματα αυτά πραγματοποιήθηκαν όλα εντός μίας ώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για καπνό πάνω από την περιοχή του πεδίου Konoko, όπως επίσης μίλησαν για κλήσεις για ασθενοφόρα, πράγμα που υποδεικνύει ότι υπήρξαν και τραυματισμοί μεταξύ των μελών του προσωπικού της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης.

Μέχρι σήμερα, εκπρόσωποι της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στην Βαγδάτη δεν έχουν προβεί σε δημόσιο σχολιασμό αυτών των επιθέσεων.

Πρέπει τέλος να σημειωθεί πως πρόκειται για την τρίτη αναφερόμενη επίθεση έναντι αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων που βρίσκονται στην Συρία μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. Όπως καταλαβαίνετε, η ένταση έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα πολύ.

Είχαμε και Ρωσικές Εκτοξεύσεις Πυραύλων από Πλοία

Παράλληλα, σήμερα η Avia-pro μετέδωσε πως ρωσικά πολεμικά πλοία στο λιμάνι της πόλης Ταρτούς της Συρίας πραγματοποίησαν πυραυλική επίθεση έναντι υποδομών της τρομοκρατικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους, η οποία έχει καταδικαστεί και απαγορευθεί στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι στόχοι, οι οποίοι βρίσκονταν στην συριακή έρημο, λέγεται πως χτυπήθηκαν κατά την 01:00 τοπική ώρα. Αναφέρεται πως η επίθεση στόχευε κεντρικές υποδομές-κλειδιά της ισλαμικής οργάνωσης. Όλες οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η Avia-pro προέρχονται από τα δεδομένα που δημοσίευσε ένας αρθρογράφος της υπηρεσίας SAA News τις τελευταίες ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κάτοικοι της πόλης Ταρτούς και του ανατολικού μέρους της περιφέρειας Hama είδαν με τα μάτια τους τις ισχυρές εκρήξεις που προκάλεσαν οι ρωσικοί πύραυλοι. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός των πληγμάτων που εξαπέλυσαν τα ρωσικά πολεμικά πλοία. Ωστόσο, νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν ένα κομβόι του συριακού στρατού, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 Σύριους στρατιώτες.

Αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις ακριβείς απώλειες που προκάλεσαν οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις. Μία επίσημη δήλωση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σύντομα από την ρωσική στρατιωτική διοίκηση και από εκπροσώπους της συριακής κυβέρνησης ως αποτέλεσμα της επιχείρησης των ρωσικών σκαφών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ