Μέση Ανατολή

Πόλεμος πολλαπλών μετώπων! Το Ισραήλ ετοιμάζεται για πλήρη σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο (Απόρρητα έγγραφα)

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για έναν πιθανό πόλεμο με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που διέρρευσαν στο διαδίκτυο στις 31 Μαΐου.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν, τα οποία στάλθηκαν από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) στα συμβούλια των βόρειων πόλεων και οικισμών, περιλαμβάνουν οδηγίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος στο μέτωπο με τον Λίβανο.

Στις 29 Μαΐου, ο Ισραηλινός Στρατός ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας άσκηση διάρκειας δύο εβδομάδων σε ολόκληρη τη χώρα, προσομοιώνοντας έναν πιθανό πόλεμο πολλαπλών μετώπων. Στο πλαίσιο της άσκησης, η Πολεμική Αεροπορία θα πραγματοποιήσει προσομοιωμένα «στρατηγικά» χτυπήματα βαθιά σε εχθρικό έδαφος σε ένα πλήρες σενάριο πολέμου, ενώ το ναυτικό θα πραγματοποιήσει εικονικές επιθετικές και αμυντικές ενέργειες.

Ο IDF είπε ότι στρατεύματα από τον μόνιμο και εφεδρικό στρατό, από όλες σχεδόν τις μονάδες, θα συμμετάσχουν στην άσκηση, με την κωδική ονομασία Firm Hand. Οι οδηγίες έκτακτης ανάγκης πιθανότατα διανεμήθηκαν ως μέρος της άσκησης.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν εξηγούσαν την «επικίνδυνη» φύση ενός πιθανού πολέμου με τη Χεζμπολάχ και ζητούσαν δραστικά μέτρα έκτακτης ανάγκης που θα χρειαστούν μέρες για να εφαρμοστούν, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας καταφυγίων στη βόρεια περιοχή.

«Πρέπει να εκκενώσετε τον οικισμό όσο το δυνατόν γρηγορότερα, θα υπάρξει ένα μικρό χρονικό διάστημα που πιθανότατα θα είναι δυνατή η εκκένωση και στη συνέχεια οι δρόμοι θα κλείσουν», αναφέρει ο IDF στα έγγραφα.

Σε άλλο μέρος των εγγράφων, ο IDF εξηγεί τις συνεχιζόμενες προετοιμασίες για έναν πλήρη πόλεμο και την κλίμακα των επιθέσεων που αναμένεται.

Η άσκηση του IDF πραγματοποιείται εν μέσω αυξημένων εντάσεων με τη Χεζμπολάχ, της οποίας ο Γενικός Γραμματέας, Χασάν Νασράλα, απείλησε το Ισραήλ με «μεγάλο πόλεμο» πολύ πρόσφατα.

Λίγες ώρες πριν από τη διαρροή των εγγράφων του IDF, η Γενική Διοίκηση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης έκρινε το Ισραήλ υπεύθυνο για μια μυστηριώδη έκρηξη που σκότωσε πέντε μαχητές της και τραυμάτισε άλλους δέκα στην κοιλάδα Μπεκάα στον ανατολικό Λίβανο, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Το Τελ Αβίβ αρνήθηκε τις κατηγορίες του μετώπου, που είναι σύμμαχος της Χεζμπολάχ.

Συνολικά, φαίνεται ότι ο Ισραηλινός Στρατός προετοιμάζεται για έναν πλήρη πόλεμο όχι μόνο με τη Χεζμπολάχ, αλλά και με άλλα μέλη του λεγόμενου «Άξονα της Αντίστασης» του οποίου ηγείται το Ιράν.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...