Μέση Ανατολή

Συρία: Υψηλόβαθμο στέλεχος του ISIS σκοτώθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ το ISIS σκόπευε να απαγάγει αξιωματικούς στο εξωτερικό.Ένα υψηλόβαθμο, ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, που φέρεται ότι σχεδίαζε επιθέσεις στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, σκοτώθηκε σε επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία, επιβεβαίωσε απόψε το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχος ήταν ο Αμπντ αλ Χάντι Μαχμούντ αλ Χάτζι Άλι. Η επιχείρηση εναντίον οργανώθηκε αφού περιήλθαν σε γνώση των αμερικανικών δυνάμεων πληροφορίες που ανέφεραν ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε την απαγωγή αξιωματούχων στο εξωτερικό.

"Αν και έχει αποδυναμωθεί, το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να διεξάγει επιχειρήσεις στην περιοχή και διατηρεί την επιθυμία να πραγματοποιήσει πλήγματα πέραν της Μέσης Ανατολής" ανέφερε ο στρατηγός Μάικλ Κουρίλα, ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης (CENTCOM) των ΗΠΑ.

Άλλοι δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση αυτή. Δεν αναφέρθηκαν θύματα μεταξύ αμάχων.

Πριν από δύο εβδομάδες, οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν τον Χάλεντ Αΐντ Άχμαντ αλ Τζαμπούρι, ένα άλλο ηγετικό στέλεχος του ΙΚ που φέρεται ότι σχεδίαζε επιθέσεις στην Ευρώπη και την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...