Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Ομπρέλα ηλεκτρονικού πολέμου στη Μεσόγειο: Ισχυρές παρεμβολές GPS στο Ισραήλ και την Α. Μεσόγειο από ρωσικά πλοία

Δημοσίευμα της Israel Defense αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες, το GPS έχει μπλοκαριστεί στο Ισραήλ και στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Συρία, την Κύπρο, τον Λίβανο και την Τουρκία.

Η πηγή αποκλεισμού του GPS δεν είναι σαφής αυτή τη στιγμή. Εικάζεται ότι το σύστημα έχει μπλοκαριστεί από ρωσικά πολεμικά πλοία, τα περισσότερα από τα οποία είναι εξοπλισμένα με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η αιτία της παρεμβολής είναι η παρεμβολή GPS για drones. Οι παρεμβολές ισχύουν μόνο για αεροσκάφη και όχι για οχήματα στο έδαφος.

Μιλάμε για ισχυρές παρεμβολές που μπλοκάρουν τις συχνότητες GPS για συσκευές πλοήγησης. Σε αντίθεση με την άμεση παρεμβολή GPS, το μπλοκάρισμα αναγκάζει τα όργανα να καταχωρούν εσφαλμένες συντεταγμένες για το αεροσκάφος, γεγονός που το εκτροχιάζει από την πορεία του.

Αυτή η χρήση ηλεκτρονικού πολέμου είναι χαρακτηριστική όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά και για τους Ιρανούς και τις φιλοϊρανικές δυνάμεις στη Συρία, καθώς και τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ