Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

O Ερντογάν θα συναντήσει τον Άσαντ μετά από εντολή Πούτιν

Tουρκική εφημερίδα, που είναι προσκείμενη στην κυβέρνηση, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν και ο Άσαντ μπορεί να έχουν τηλεφωνική συνομιλία.

Στην είδηση ​​που δημοσιεύτηκε με την υπογραφή του Yılmaz Bilgen, αναφέρθηκε ότι στη διακίνηση των συνομιλιών μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, ξεκίνησε το στάδιο σύστασης επιτροπής εμπειρογνωμόνων που γνωρίζουν καλά την περιοχή και ότι μια χώρα του Κόλπου και μια ισλαμική χώρα στην Αφρική μεσολάβησε στις συνομιλίες.

Στις ειδήσεις αναφέρθηκε επίσης ότι το μέλος της Εθνοσυνέλευσης Ali Ahmet Said (Adonis) İsbir, γνωστός ως μέντορας του Άσαντ, επισκέφθηκε την Τουρκία.

Ως αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αναφέρθηκε ότι 2,5 εκατομμύρια πολίτες θα επιστραφούν μέχρι τα μέσα του 2023.

Από την άλλη, στον Τύπο αναφέρθηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, τον οποίο συνάντησε στο Σότσι, πρότεινε στον Ερντογάν να καθίσει στο τραπέζι με τον Άσαντ. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Ερντογάν ο Πούτιν είπε: «Θα ήταν πολύ πιο ακριβές αν προτιμούσατε να τα λύσετε μαζί με το καθεστώς όσο το δυνατόν περισσότερο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας