Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Το Κατάρ στέλνει Rafale και στρατό στην Τουρκία για 5 χρόνια

Ένα νέο κεφάλαιο προστέθηκε στην αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 36 μαχητικά αεροσκάφη και 250 στρατιώτες του Κατάρ θα τοποθετηθούν σε στρατιωτικές βάσεις, περιοχές και αεροδρόμια της Τουρκίας για 5 χρόνια. Θα χρησιμοποιούν τον τουρκικό εναέριο χώρο για "πολεμικές προετοιμασίες και εκπαίδευση''.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Αρχηγό του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Γιασάρ Γκιούλερ και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Κατάρ Αλ-Γκανίμ. Η συμφωνία παρουσιάστηκε στο Κοινοβούλιο ως νομοσχέδιο με την υπογραφή του Προέδρου της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Μουσταφά Σεντόπ. Η Τουρκία θα στείλει επίσης μια ευέλικτη δύναμη στο Κατάρ για να διασφαλίσει την ασφάλεια κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Ένα νέο βήμα γίνεται στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ, η οποία εντατικοποιήθηκε πρόσφατα, μεταδίδει η «Τζουμχουριέτ».

Σύμφωνα με τη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της Άγκυρας και της Ντόχα, το Κατάρ θα είναι σε θέση να αναπτύξει τα στρατιωτικά του αεροσκάφη και το προσωπικό του με τον εξοπλισμό του στην Τουρκία με σκοπό να εκπαιδεύσει τους στρατιωτικούς του πιλότους.

Τα στρατιωτικά αεροσκάφη του Κατάρ θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον τουρκικό εναέριο χώρο, βάσεις και αεροδρόμια.

Η Τουρκία θα καθορίσει τον αριθμό των στρατιωτικών αεροσκαφών και του προσωπικού που μπορεί να αναπτύξει το Κατάρ για εκπαιδευτικούς σκοπούς, αλλά ο αριθμός των αεροσκαφών που το Κατάρ μπορεί να αναπτύξει στην Τουρκία δεν θα υπερβαίνει τα 36 και ο αριθμός του προσωπικού δεν θα υπερβαίνει τους 250.

Όλες οι δραστηριότητες των στρατιωτικών αεροσκαφών του Κατάρ θα υπόκεινται στην προέγκριση των τουρκικών Αρχών.

Εάν η Τουρκία χρειάζεται υποστήριξη, θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά αεροσκάφη του Κατάρ.

Οι εκπαιδευτικές πτήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται από τα μαχητικά αεροσκάφη του Κατάρ στον τουρκικό εναέριο χώρο, θα συνοδεύονται από αεροσκάφη που ανήκουν στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

(σ.σ. Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσουν παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και από αεροσκάφη του Κατάρ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Κατάρ θα πληρώνει την Τουρκία για το καύσιμα που θα χρησιμοποιούν τα στρατιωτικά του αεροσκάφη στην Τουρκία, και εάν είναι απαραίτητο.

Τα μαχητικά αεροσκάφη του Κατάρ αποτελούνται από τα γαλλικά αεροσκάφη Mirage 2000 και Rafale, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στις μοίρες της Τουρκίας.

Τα αεροσκάφη που θα αναπτυχθούν στην Τουρκία

Το Κατάρ θα στείλει τα 9 από τα 12 Μιράζ που έχει, τα 12 από τα 30 Ραφάλ που διαθέτει, τα 4 από τα 8 C-17 που έχει, τα 4 από τα 4 C-130 και 7 από τα 18 AW129 που διαθέτει.

Η τουρκική Sozcu γράφει ότι, το Κατάρ θα στείλει Mirage, Rafale, C-17, C-130 και αμερικανικά ελικόπτερα «Apache».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...