Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

''Άγνωστα'' ρωσικά όπλα ''τυφλώνουν'' βρετανικά σκάφη στη Κύπρο

Ακήρυχτο “πόλεμο” έχουμε πλέον ανάμεσα στην Ρωσία και την Δύση πλέον σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Σήμερα έγινε γνωστό, ότι οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατηγόρησαν τη Ρωσία για ισχυρό ηλεκτρονικό πόλεμο σε στρατιωτικά αεροσκάφη της σε βάση της στην Κύπρο.

Το Λονδίνο ανέφερε για ευρεία επιχείρηση ρωσικού ηλεκτρονικού πολέμου,πιθανόν από ρωσικά πλοία και βάσεις στην Συρία, κατά βρετανικών μεταγωγικών αεροσκαφών που απογειώνονταν από την Κύπρο.

https://www.youtube.com/watch?v=2QO-RURw6Vo&t=3s

Αυτό αναφέρεται από τους Times, οι οποίοι επικαλούνται πηγή τους στις βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η βρετανική υπηρεσία πιστεύει ότι η Ρωσία προσπαθεί να μπλοκάρει τα βρετανικά αεροσκάφη τόσο με επίγεια συστήματα από την Συρία όσο και με δορυφορικά, στοχεύοντας την βρετανική στρατιωτική βάση της RAF στο Ακρωτήρι της Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρετανοί αξιωματικοί πληροφοριών δεν εξήγησαν πολλά για ευνόητους λόγους, αλλά ανέφεραν ότι μόνο δύο "εχθρικά" κράτη βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή, η Συρία και η Ρωσία, ενώ μόνο η Μόσχα διαθέτει τα μέσα για αυτό το είδους εξελιγμένου πολέμου.

“Η Ρωσία προσπαθεί να παρέμβει στην απογείωση βρετανικών αεροσκαφών, η οποία πραγματοποιείται ως μέρος των δραστηριοτήτων μας”, είπε ένας ανώνυμος αξιωματούχος των στρατιωτικών πληροφοριών της Βρετανίας.

Ταυτόχρονα, τονίζεται ότι η Ρωσία ενεργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφύγει μια στρατιωτική σύγκρουση με Βρετανία-ΝΑΤΟ, αλλά υπάρχει σαφής οργή για τις ενέργειές της σε Λονδίνο και Ουάσιγκτον.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρωσία έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να μπλοκάρει τα σήματα των βρετανικών μεταγωγικών αεροσκαφών Airbus A400M που πετούν εκτός Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι αυτά τα αεροσκάφη δεν είναι μαχητικά, αλλά μετέφεραν ανταλλακτικά και στρατιωτικό προσωπικό.

Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών εξήγησε ότι παρά τις πολλές προσπάθειες, καμία "δεν ήταν επιτυχής". Σημειώνεται ότι  σύμφωνα με την επισκόπηση ασφάλειας, άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, το Λονδίνο θεωρεί τη Ρωσία ως την μεγαλύτερη απειλή για την βρετανική εθνική ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι χθες η Μόσχα ανέφερε ως απειλή για την ειρήνη, την πρόθεση της Βρετανίας να αυξήσει το πυρηνικό οπλοστάσιό της καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την απόφαση αυτή.

«Λυπούμαστε πολύ που η Βρετανία επέλεξε τον δρόμο της αύξησης των πυρηνικών όπλων της», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφορικά με την απόφαση για την αύξηση του πυρηνικού οπλοστασίου της για πρώτη φορά μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. «Η απόφαση αυτή βλάπτει την παγκόσμια σταθερότητα και τη στρατηγική ασφάλεια», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια στιγμή η ένταση ανεβαίνει θεματικά  στον Εύξεινο Πόντο εξαιτίας της στάσης Τούρκων, Βρετανών και Αμερικανών δηλώνουν ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές, ενώ ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν πυραύλους και βαρύ οπλισμό στην εν λόγω χερσόνησο. 

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι βρετανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη απογειώνονται από στρατιωτική βάση στην Κύπρο, πραγματοποιώντας τακτικά πτήσεις αναγνώρισης στις ακτές της Κριμαίας, προκαλώντας την ρωσική αντιπυραυλική αεράμυνα. 

Όλα αυτά μας δείχνουν ότι η ρήξη Ρωσίας και ΝΑΤΟ είναι ένα πιθανό σενάριο, το οποίο όμως είναι τρομακτικό αν και όταν υλοποιηθεί ποτέ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...