Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Έρχεται άσκηση-''μαμούθ'' κατά της Τουρκίας: ''Απόβαση'' εξήντα μαχητικών στην Ελλάδα

Επιβεβαιώνεται πλήρως το Πενταπόσταγμα, καθώς πριν λίγες ημέρες είχε αναφέρει, πως η άσκηση ''ΗΝΙΟΧΟΣ'' θα πραγματοποιηθεί φέτος κανονικά. 

''Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, ο φετινός ''ΗΝΙΟΧΟΣ-2021'' θα είναι μια πραγματικά μεγαλειώδης αεροπορική άσκηση της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας με αεροσκάφη χωρών συμμάχων της Ελλάδας, με σενάρια που θα είναι απειλητικά μόνο για την τουρκική εξωτερική πολιτική.Έχουμε προφανώς γίνει πολύ πιο φιλόδοξοι όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται οι δυνάμεις μας (ελληνικές και αμερικανικές). Αναμένουμε την άσκηση ''ΗΝΙΟΧΟΣ'', που συνεχίζει με πλήρη ταχύτητα και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα διεξάγουμε και τη φετινή άσκηση'', είχαμε αναφέρει. 

https://www.youtube.com/watch?v=2QO-RURw6Vo

Φέτος αναμένεται να συμμετάσχει στην άσκηση η Γαλλία με Rafale και Mirage 2000, οι Ηνωμένες Πολιτείες με F-16, το Ισραήλ επίσης με F-16 αλλά και με F-15, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με F-16 και η Ισπανία με F-18 και βέβαια η χώρα μας με F-16, F-4, Mirage 2000-5 και ιπτάμενα ραντάρ. Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα ιπτάμενα τάνκερ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, ο συνολικός αριθμός των αεροπλάνων θα ξεπεράσει τα 60 που θα χωριστούν σε επιτιθέμενους και αμυνόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συν τοις άλλοις, δυναμικό "παρών" θα δώσει στη διακλαδική άσκηση το Πολεμικό Ναυτικό με μια πλειάδα μικρών και μεγάλων σκαφών καθώς επίσης και τμήματα της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού. 

Πηγές αναφέρουν ότι όλοι οι συμμετέχοντες, πιθανόν και οι ΗΠΑ, επιθυμούν να κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στο Αιγαίο με σενάρια εικονικής και πραγματικής προσβολής χερσαίων και ναυτικών στόχων.

 

Τα σενάρια της άσκησης θα είναι:

    • Καταστολή του συστήματος Αεράμυνας – Interdiction of Air Defense Systems (IADS).

    • Προσβολή Αεροδρομίου.

    • Προσβολή Ειδικών Στόχων /Αεροπορική Απομόνωση (Γέφυρες, υποδομές, μέσα και προσωπικό.

    • Προσβολή Στόχων επιφανείας.

    • Προστασία Αεροσκαφών Υποστήριξης.

    • Αποστολές Έρευνας και Διάσωσης Μάχης.

    • Αποστολές Δυναμικής Στοχοποίησης.

    • Προστασία - Επίθεση κατά εναέριων στόχων υψηλής  αξίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...