Μέση Ανατολή

Ισραήλ: Επιδιώκει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράν

Σε ομιλία του, ο Νετανιάχου είπε ότι όποιος κάνει κακό στο Ισραήλ θα «υποστεί ένα συντριπτικό πλήγμα» υπαινισόμενος ότι η στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν ήταν στο τραπέζι για το Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο Νετανιάχου σε τελετή αποφοίτησης για πιλότους της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

"Δεν παίρνουμε ελαφρά τις απειλές που γίνονται εναντίον μας και η πολιτική μας είναι σαφής και συνεπής: όποιος προσπαθεί να μας βλάψει, θα υποστεί ένα συντριπτικό πλήγμα".

Τα σχόλια του Νετανιάχου έρχονται εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην περιοχή και αφού για την δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Mohsen Fakhrizadeh θεωρείται το Ισραήλ ως υπεύθυνο.

Από το θάνατο του Φαχριτζάντε και μετά, το Ισραήλ υποδαυλίζει επίθεση κατά του Ιράν, παρά τη σαφή επιθυμία του Ιράν να αποφύγει μια στρατιωτική αντιπαράθεση πριν αποχωρήσει ο Πρόεδρος Τραμπ.

Η δολοφονία του Φαχριτζάντε έγινε μετά από είδηση που ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ εξέτασε τις επιλογές για επίθεση εναντίον της  εγκατάστασης φυγοκεντρικών διαχωριστήρων της Νατάτζ τον περασμένο μήνα.

Το Ισραήλ έλαβε την είδηση ​​ως σήμα για κλιμάκωση των εντάσεων.

Εκτός του ότι το Ισραήλ είναι ο πιθανός δράστης της δολοφονίας του Φαχριτζάντε, παράλληλα αύξησε επίσης αεροπορικές επιδρομές στη Συρία ενάντια σε ιρανικούς στόχους.

Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε  στην "εκστρατεία" του Ισραήλ στη Συρία. «Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε ενάντια στις προσπάθειες του Ιράν και των αντιπροσώπων του για τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στη Συρία. Δεν θα συμβιβαστούμε σε αυτό το ζήτημα», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Τη Δευτέρα, ο αρχηγός προσωπικού των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων Αβίβ Κοχάβι δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι διατεθειμένο να «αντιδράσει σθεναρά» σε οποιαδήποτε επίθεση του Ιράν ή οποιωνδήποτε μελών του «ριζοσπαστικού άξονα», αναφερόμενοι σε ομάδες στη Συρία, τη Γάζα και τον Λίβανο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Εκσυγχρονίζονται οι ΕΔ! Μοίρες μη επανδρωμένων αεροσκαφών UCAV Talos 2 και Γρύπας το αντίδοτο στη “Γαλάζια Πατρίδα” και τη “Μεγάλη Ρούμελη”

Οφείλουμε να περάσουμε στο στάδιο της ισοδύναμης κρούσης κατά των μικρασιατικών παραλίων με γενικευμένο τρόπο κατά των...